Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Avspark Digital21 @Grenland – Full uttelling på alle områder

SPOT ON: Avspark Digital21 i Herøya Industripark ble «spot on» for arrangører, deltagere og vertskap. Fv. Morten Dalsmo, Sintef-digital og leder av utvalget Digital21, Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS, Pål Øystein Stormorken, leder Digital Farming Yara og Lars Jacob Hiim, statssekretær i Nærings- og Fiskeri departementet (NFD).

− Digital21 fikk med seg mange gode og konkrete innspill fra næringslivet i Grenland. Og deltakerne var veldig fornøyde med at digitalisering ble brakt ned på konkret bakkenivå. 

Slik oppsummerer Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark og vertskap for avspark Digital21, møtet i går som trakk nærmere 80 deltakere. 

Avspark Herøya, ikke tilfeldig

Digital21 er et regjeringsoppnevnt utvalg som skal se på hvordan man kan styrke næringslivets evne og mulighet til å utvikle og ta i bruk ny teknologi og kunnskap, i takt med den økende digitaliseringen.

− Det er ikke tilfeldig at vi sparker i gang Digital21 på Herøya, sa Lars Jacob Hiim, statssekretær i Nærings og Fiskeri departementet (NFD) i innledningen. – Vi ser at det skjer store investeringer i industri og forskning her. Framover er det åpenbart at investeringer vil skje i digitalisering.

APPLAUDERTE: En 80-talls deltakere fra et bredt spenn av næringsliv og næringsutvikling applauderte hovedinnledere fra Digital21, samt innlederne fra Yara, Elkem Solar og Ungt Entreprenørskap som delte konkrete erfaringer og brakte digitalisering ned på konkret bakkenivå. 

Tre spydspisser

Tre spydspisser fortalte om konkrete investeringer og hvordan de gjør det i praksis.

Yara investerer stort i Digital Farming.

Pål Øystein Stormorken, Leder Digital Farming Yara

– Digitalisering gir en enorm mulighet for å bli rådgiver og skape verdier i jordbruket. Bonden kjøper ikke gjødselsekker av Yara, men en gjødselplan som sikrer lønnsomhet og bærekraft på jordet sitt, sa Pål Øystein Stormorken, leder Digital Farming i Yara.

Yara International kjøper Agronomic Technology Corp (ATC) for å styrke tilbudet på Digital Farming, skriver Yara i en pressemelding, nov 2017.

Elkem Solar fortalte om investeringer i automatisering for å sikre konkurransekraft.  

− Vi robotiserer produksjonen hjem, sa Geir Ausland i Elkem Solar. I Norge og på Herøya, så er vi 7 operatører, 2 selvkjørende trucker og 10 roboter som greier å produsere tilsvarende det samme som 44 personer gjør i en kinesisk fabrikk. Men robotisering er ikke det unike. Det kan alle kopiere. Det unike er kombinasjonen av automatisering og den norske modellen basert på tillit, hevdet Ausland.

Ungt Entreprenørskap Telemark investerer i de unges digitale innovasjonskraft.

− Vi satser på partnerskap for digital innovasjon, sa daglig leder Ann Iren Haugen som bl.a. er med å arrangere Google innovasjonscamp for 760 videregående elever i Skien 16-17.januar.

Haugen trakk fram studentbedrifter fra Telemark som hevder seg i norgestoppen og også internasjonalt. Hun pekte spesielt på Runar Gundersen ved Høgskolen i Telemark, som ble årets entreprenørskapslærer 2015, og som også var lærer for gutta bak Zwipe studentbedriftene som startet i Bø og ble internasjonal millionsuksess.

Innspill og impulser

Fra Grenland fikk Digital21 konkrete innspill fra 4 arbeidsgrupper innenfor temaene; Digitalisering og virksomhetens konkurranseevne, Digitalt entreprenørskap, Forskning, kompetanse og kommersialisering og Regionalt offentlig – privat «partnerskap» for digitalisert næringsliv i Grenland.

Av og for næringslivet

NYE IMPULSER: I arbeidsgrupper fikk deltagere innblikk i ulike virksomheter og nye impulser med seg tilbake. Aleksander Farstad fra eZ Systems innleder om åpen innovasjon.

− Digital21 skal være av og for næringslivet, sa Trond Moengen, leder for sekretariatet. Vi skal gjøre et nasjonalt strategiarbeid, men det er næringslivet som skal sette retningen. Derfor kjører vi åpne innspillsrunder landet rundt. De som ikke treffer oss på Roadshow kan ringe, maile eller legge inn innspill på nettsiden Digital21.no døgnet rundt. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler