Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Addcon i eliteserien – skal holde Skagerak Arena isfri gjennom vinteren

Addcon tester spredning av avisningsvæske. (Bildet eies av Herøya Industripark AS)

TESTING I SUR VIND: Fra venstre Reidar Midtgaard, driftssjef Skagerak Arena, Ronnie Hynne, Addcon, Mohammed Alihlly, Odd og Øyvind Oskarsen Due, Addcon.

Herøya-firmaet Addcon satser nå i eliteserien! Gjennom vinteren skal Addcon holde banen på Skagerak Arena isfri og myk med sine Svanemerkede produkter for avisning. Dermed unngår man skader på dekket og på spillere. 

I ettermiddag har de testet sin egenutviklede spredevogn på stadion, og er svært godt fornøyde med resultatet. Driftssjef for Skagerak Arena, Reidar Midtgaard og banemester Arian Imshti deltok aktivt under testingen. 

Fungerer bra!

– Spredevognen fungerte veldig bra, konstaterer Øyvind Oskarsen Due, som er HMS- og kvalitetssjef hos Addcon i Herøya Industripark. 

– Nå har vi gått gjennom grunnprinsippene, sett hvordan vognen fungerer, testet hastighet, dyser og trykk. Nå er banen klar for kampen mot Tromsø søndag. Om to-tre uker, før snøen kommer, starter vi vintervedlikeholdet av banen, forteller han.

Fra fly til fotball

Banemester Arian Imshti (Bildet eies av Herøya Industripark AS)

Banemester Arian Imshti trekker spredevognen som fordeler avisningsvæske på banen.

Addcon er mest kjent for avisningsprodukter til rullebaner for fly, men også for bruk på åpne plasser og i alleer. Oskarsen Due forteller at Addcon i en årrekke har levert avisningsprodukter til Danmark og spesielt København.

– Produktene brukes i områder hvor kommunen har satt miljøet i fokus, der de ønsker å bevare trær og unngå skader på vegetasjon og miljø. København kan vise til svært gode resultater i de områdene hvor avisningsproduktene våre er blitt testet og brukes nå.

Han forteller at samarbeidet med Odd startet i fjor vinter.

Egenutviklet spredevogn

– Vi fikk spørsmål om å hjelpe ODD Ballklubb, og startet et samarbeid for å optimalisere produkt og utstyr for avisning. Etter forrige sesong har vi oppsummert erfaringene sammen, og dette har resultert i at vi har utviklet nytt utstyr for utlegging av avisningvæske på banen.

Det nye utstyret består av en egenutviklet spredevogn til å huke på en minitraktor eller en ATV. 

–  Med denne spredevognen får banemannskapene en mer nøyaktig og forenklet utlegging av Viaform L50 eller Viaform Green, som avisningsproduktene våre heter, forklarer Oskarsen Due.

Driftssjef for Skagerak Arena, Reidar Midtgaard og banemester Arian Imshti testet spredevognen i dag, og bekrefter at det fungerer svært bra.  

Mer fotball

Bildet viser testingen av Addcons spredevogn på Skagerak Arena

SKAGERAK ARENA: Testingen med den nye spredevognen på Skagerak Arena tidligere i høst. 

Så langt har ikke Addcon markedsført seg veldig aktivt på området baneavisning. I dag leverer de avisningsprodukter til noen fotballbaner i Oslo-regionen, men ønsker nå å gå bredere ut.

– Med de erfaringene vi får fra Skagerak Arena, vil vi gå sterkere inn på dette området og markedsføre produktene mot langt flere idrettsforeninger og baneeiere, understreker Oskarsen Due.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler