Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Åpnet taket for å oppgradere filter

Bilde av to menn på taket av fabrikkbygning

FORNØYDE: Josu Garces Robles fra FL Smidth og vedlikeholdsleder Duncan Watson fra RHI Magnesita er fornøyde med jobben som ble gjort.

En stor mobilkran og hull i taket. Det var nødvendig da RHI Magnesita på forsommeren skulle oppgradere elektrostatfilteret i fabrikken i Herøya Industripark. 

Filteret sørger for at det ikke slippes ut støv fra produksjonen, og oppsamlingsplatene i filteret måtte byttes etter åtte års drift.

Varm prosess krever spesielt støvfilter

– Vi må bruke et elektrostatfilter på grunn av høy temperatur og fuktighet i røykgassen. Vi har temperaturer opp til 275 grader celsius i filterenheten, forklarer vedlikeholdsleder Duncan Watson.

Filteret består av ca. 75 rader med lange, tynne oppsamlingsplater som står tett sammen. Mellom platene dannes et spenningsfelt, som gjør at de trekker til seg støv. Platene blir banket av et pakkesystem slik at støvet faller ned i bunnen av filteret, der det blir fjernet.

– I fjor skiftet vi ut systemet som fjerner støvet fra platene, kontrollsystemene og utladningselektrodene. Under årets vedlikeholdsstopp har vi skiftet ut alle oppsamlingsplatene. Det betyr at nå er kontrollsystemet og alt innvendig i filteret fornyet, konstaterer vedlikeholdssjefen fornøyd.

Høye kranløft 

Bildet viser kran som firer plater ned gjennom hull i taket

HØYT: De ca. ni meter lange platene blir firt ned i filteret gjennom et hull i taket.

I løpet av 16 dager ble 750 plater byttet ut av FL Smidth, som er hovedkontraktør. For å få tilgang til det massive filteret ble det laget et stort hull i taket, og toppen på filteret ble fjernet. Platene er ca. ni meter lange. De gamle platene ble heist ut av filteret og lagt i et område på utsiden av fabrikkbygget. Nye plater ble heist opp fra bakken og firt ned gjennom hullet i taket og montert på plass i filteret.

– Vinden var problematisk ved et par anledninger, men vi hadde tatt høyde for at det kunne skje slik at det var satt av tid til forsinkelser på grunn av været, forteller Watson. Jobben gikk som forventet, og arbeidene ble avsluttet etter planen slik at prosessene kunne starte opp til riktig tid. Nå er CCM-fabrikken klar for en høyere produksjon enn tidligere.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler