Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara utvider gjødselkapasiteten på Herøya - investerer 2.250 millioner kroner

Styret i Yara International ASA har godkjent en NOK 2.250 millioner investering i økt produksjonskapasitet for premiumgjødsel ved fabrikken på Herøya i Porsgrunn.

Fabrikksjef Per Knudsen er stolt over bevilgningen til produksjonsutvidelser ved Yara i Porsgrunn.

En stolt fabrikksjef Per Knudsen ved et av de nye avtrekksrørene foran salpetersyrefabrikken som skal fornyes.  

– Jeg er stolt over å se Yaras tillit til at Yara Porsgrunn fortsetter å levere resultater, sier Per Knudsen, fabrikksjef for Yara Porsgrunn. – Det er tilfredsstillende å se at vi er konkurransedyktige med norsk landbasert industri, fortsetter Knudsen.

Den gamle fabrikken fra 70-tallet skal erstattes med en ny energieffektiv og lav-utslipp salpetersyrefabrikk i verdensklasse.

Bekrefter ambisjonen

I Yaras portefølje er fullgjødsel og kalksalpeter nøkkelprodukter i utvalget av premiumgjødsel, som særlig gir gode resultater for avlingsslag med høy inntjening.

– Gjennom denne investeringen bekrefter Yara ambisjonen om å skape verdier gjennom ekspansjon av eksisterende anlegg og løse opp flaskehalser i produksjonskapasiteten. I tillegg styrker den vår posisjon som verdensledende på fullgjødsel og viser vår målrettede innsats for leveranse av premiumprodukter og kunnskap til bonden, slik at landbruksproduktiviteten øker, sier konsernsjef Torgeir Kvidal.

Miljøforbedringer

Prosjektet inkluderer nybygging av en salpetersyrefabrikk og innovativ bruk av ny teknologi, noe som ytterligere reduserer utslippene av klimagasser, forbedrer energieffektiviteten og reduserer avfallsmengden. Prosjektet starter umiddelbart, og ferdigstilling er forventet i 2017.

– Vår posisjon er styrket og våre arbeidsplasser er trygget gjennom denne store utvidelsen. Yara Porsgrunns unike kompetanse i å lage fullgjødsel og kalksalpeter med lave utslipp og høy energiutnyttelse for det internasjonale markedet, befester oss som en sentral del av Yara-konsernet, og viser at både produksjonen og teknologisenteret er av verdensklasse her på Herøya, sier fabrikksjef Per Knudsen.

Kontakt:
Per Knudsen, fabrikksjef
Mobil: (+47) 95 10 61 10
E-mail: per.knudsen@yara.com

Esben Tuman, Corporate Communications
Telefon: (+47) 24 15 70 26
Mobil: (+47) 90 50 84 00
E-mail: esben.tuman@yara.com

Fakta om Yara

Yara leverer produkter og løsninger for bærekraftig landbruk og miljøet. Gjødsel- og plantenæringsproduktene våre bidrar til å produsere mat til en stadig voksende verdensbefolkning. Våre industrielle produkter og -løsninger reduserer utslipp, forbedrer luftkvaliteten og muliggjør en sikker og effektiv drift. Yara ble grunnlagt i Norge i 1905 og har et globalt nærvær med salg til 150 land. Sikkerhet er alltid førsteprioritet hos oss. www.yara.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler