Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara setter nye produksjonsrekorder

Yaras fullgjødselproduksjon går så det suser. – Sommeren 2012 er den beste noensinne, sier fabrikksjef Per Knudsen (bildet) fornøyd.

I sommermånedene juni, juli og august satte Yara nye produksjonsrekorder med over 170.000 tonn fullgjødsel alle måneder. Et volum som nærmer seg produksjonstallene for vintermånedene, som er den desidert beste sesongen for fullgjødselproduksjon pga. god kjøling med kalde, tørre dager.

Kjører fabrikken godt
Vi begynner å høste fra investeringer i anlegget, men det er først og fremst de som kjører fabrikken som kjører godt! Det er jeg veldig fornøyd med, sier fabrikksjef Per Knudsen. 

– Investeringer i norsk landbasert industri krever at vi gjør en god jobb, påpeker han. – Vi har brukt de siste årene på å stabilisere utstyr og redusere skadetall og hendelser. Det gjør at ledelsen i Yara bruker penger på oss nå.

Øker produksjon ytterligere
I løpet av de neste par årene skal det investeres 300 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten med 300.000 tonn. Økningen kommer gradvis, og deler av utvidelsen ble gjennomført i sommer. Bl.a. er en fosforsyretank satt i drift i juni. Den sørger for rikelig tilgang på råstoff til fullgjødselfabrikken. 

– Vi har allerede økt produksjon med 60.000 tonn i året. Prosjektet er i full gang og går bra, bekrefter Knudsen.

2,2 millioner tonn
I 2014 vil fabrikken i Porsgrunn kunne produsere 2,2 millioner tonn fullgjødsel. Kapasiteten økes ved at utstyr byttes eller utbedres langs de eksisterende produksjonslinjene, slik at driften blir mer optimal.

– For fabrikken i Porsgrunn er dette en anerkjennelse av at vi skaper gode resultater. Vi er konkurransedyktige i vårt segment over hele kloden, og den kvaliteten vi leverer er ettertraktet, sa fabrikksjef Per Knudsen i en pressemelding tidligere i sommer.

I tillegg til fullgjødsel produserer Yara Porsgrunn om lag 1 millioner tonn kalksalpeter i året.

Fabrikken vil ikke få flere fast ansatte som følge av investeringen, men investeringen øker tryggheten rundt de eksisterende arbeidsplassene.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler