Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara satser sterkt på sikkerhet – hundrevis gjennom opplæring

YARA satser sterkt på sikkerhet ved å etablere sitt eget sikkerhetssenter i Herøya Industripark, i samarbeid med Nokas beredskap. Her skal alle ansatte, egne og kontraktører gjennom sikkerhetsopplæring, slik at alle har en felles plattform. 

Vidar Ersnes er HMSK-ingeniør i Yara, og er prosjektleder for Yara Sikkerhetssenter i Herøya Industripark.

Vidar Ersnes er HMSK-ingeniør i Yara, og er prosjektleder for Yara nye sikkerhetssenter.

YARA har alltid hatt høyt fokus på miljø og sikkerhet, men etter noen alvorlige hendelser de siste par årene ønsker de å forsterke innsatsen. Dermed har de etablert et eget sikkerhetssenter. Hensikten er å forbedre sikkerhetsopplæringen og sikre kvaliteten.  

Redusere antall ulykker
– Det handler om oss som bedrift, hvordan vi klarer å kommunisere at sikkerhet er viktig, og ikke minst hvordan vi etterlever det. Formålet med dette senteret er å redusere antall ulykker, og ett av tiltakene er dette sikkerhetssenteret der alle ansatte og kontraktører går gjennom en sikkerhets-opplæring, sier HMSK-ingeniør og prosjektleder Vidar Jarle Ersnes.             

Prinsippet bak prosjektet
– Det er en utfordring å treffe med opplæring, derfor har vi valgt å i bygge opp en egen opplæringsmetode framfor vanlig kursing, understreker Vidar Jarle Ersnes.

Kurset er bygd opp med forskjellige temaer som er organisert etter arbeids og entretillatelsesprosedyrer. Læringsmetoden er basert på dialog med deltakerne, der man tar utgangspunkt i Yaras sikkerhetsprinsipper som linkes mot ulike faremomenter. Kurset varer i fire timer og avsluttes med en test.

Prosjektdeltakerne som har utviklet kurset har representert mange områder og fag, og verneombudene i Yara og NOKAS har også vært med.

Siste finpussen er gjort i samarbeid med de av Yaras kontraktører som er her daglig, slik som Bilfinger, Norsk Gjenvinning og Herøya Nett. Det er også gjennomført tre testkurs som siste kvalitetssikring før formell oppstart

Bilfinger – første kullet på skolebenken
I går var det «første skoledag» på Yaras Sikkerhetssenter og de første som inntok klasserommet var ansatte i Bilfinger, som er kontraktør type 1 for Yara. Det aktuelle temaet er trafikk. Terje Slettebakken, som er HMSK-ansvarlig og en av deltakerne, kommenterer: «Det er altfor mange privatbiler inne i parken», og diskusjonen er i gang. Vi tok en nærmere prat med han etter at kurset var ferdig.

– Hva synes du om kurset?

– Jeg synes det er et veldig bra opplegg. Det er enkle slider, illustrerende bilder og vi har en åpen diskusjon, noe som er mye bedre enn å bare få informasjon i flere timer, sier Terje Slettebakken.

Håper å få flere med på laget
Alle deltakerne har fra før to sikkerhetsklareringer, den generelle fra Herøya Industripark og Yara sin. Sikkerhetskurset skal gi tilleggskunnskap.

– På sikt håper vi at flere bedrifter i Herøya Industripark ønsker å være med på dette kurset. Det løser ikke alle HMS-utfordringer, men vi mener det gir et godt grunnlag. Og kurset vil bli videreutviklet underveis, avslutter prosjektleder Vidar Jarle Ersnes.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler