Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara planlegger store utvidelser på Herøya

Yara har godkjent en studie for økt produksjon i Porsgrunn. Studien skal være ferdig i tredje kvartal til neste år, og vil utarbeide et underlag for styret for en beslutning om å øke produksjonen av salpetersyre, kalksalpeter og noe Fullgjødsel i Porsgrunn.

Store prosjekter ved Yara Porsgrunn

– Blir investeringen gjennomført vil den også ha positiv effekt for fabrikken i Glomfjord, da et overskudd av salpetersyre kan overføres dit og bidra til økt produksjon. På denne måten kan Yara forsyne det økende markedet for høyverdige gjødselprodukter til oversjøiske markeder, sier Yaras fabrikksjef i Porsgrunn, Per Knudsen (bildet).

Dette prosjektet kommer etter at utvidelsen av Fullgjødselfabrikk 4 nå nærmer seg slutten, en investering på 300 millioner kroner som har gått over tre år.

Gledelig
– Det er gledelig at Porsgrunn framstår som en attraktiv plass for investeringer som ytterligere befester Porsgrunn som verdens største produksjonssted av både Fullgjødsel og kalksalpeter, og en av Yaras sentrale fabrikker, understreker Knudsen.

Den nye syrefabrikken vil få en kapasitet på ca. 330 000 tonn salpetersyre årlig. Som en konsekvens av dette vil Yara øke produksjonskapasiteten av kalksalpeter fra 630.000 tonn til 840.000 tonn årlig. Fullgjødselproduksjonen vil også øke med ca. 50.000 tonn i året.

– Med denne utvidelsen kan vi sende salpetersyre til Glomfjord, slik at de øker produksjonen med henholdsvis 70.000 tonn fullgjødsel og 35.000 tonn kalksalpeter. Også andre fabrikksteder vil kunne bruk noe av overskuddssyren fra Porsgrunn, forklarer Knudsen..

Lokal deltakelse
Studien ledes av Yara prosjektkontor i Brüssel, men har betydelig lokal deltagelse, både fra Yara og fra innleid spesialkompetanse.

– Det forventes å bli noen få nye arbeidsplasser hvis disse prosjektene gjennomføres, men hovedsakelig vil dette sikre Yara Porsgrunn på lang sikt, understreker Per Knudsen.

Den endelige beslutningen om investering er ventet i tredje kvartal 2014. Dersom beslutningen er positiv, vil byggingen startes i 2015 og ferdigstilles i 2016/2017.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler