Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara investerer på Herøya

Yara satser på fullgjødselfabrikken på Herøya og bygger om for å produsere 300 000 tonn mer. – Verden vil ha den beste kvaliteten, og den leverer vi, sier en fornøyd fabrikksjef Per Knudsen.

Fabrikksjef Per Knudsen foran Fullgjødselfabrikk 4. Foto: Siri Krohn-Fagervoll

I kampen om investeringskronene i Yara-konsernet har fabrikken på Herøya vunnet. Fullgjødselfabrikken skal bygges om for å øke årlig produksjonskapasitet fra 1,9 til 2,2 millioner tonn fullgjødsel (NKP).

– Vi vinner fordi vi har et unikt og godt produkt som er regnet som det beste på markedet, forteller fabrikksjef Per Knudsen, og understreker at det utsagnet kommer fra kundene. 

Ombyggingen i fabrikken blir utført trinnvis. De første endringene kommer nå i høst, fortsetter i 2013, og avsluttes tidlig i 2014, slik at kapasitetsøkningen kommer gradvis.

Styrker konkurransekraften
Økt produksjon bidrar til å øke konkurransekraften og sikre arbeidsplasser.

– Når mange av industriens fordeler er borte, må vi sørge for å være store, effektive og gode på sikkerhet, regularitet og kvalitet, påpeker Knudsen. Slike investeringer gjør framtiden lysere, så nå er det god spirit og støtte blant ansatte her, roser Knudsen. 

Av totalt 510 Yara ansatte på Herøya er 395 tilknyttet Yara Porsgrunn og 115 Yara International.

Nær 100 prosent eksport
Nesten all produksjon eksporteres, og Kina er Yara Porsgrunns største kunde. På Herøya produseres fullgjødsel, et rent gjødselprodukt samt kalksalpeter som anvendes til gjødsel og til teknisk bruk. Yara er også i ferd med å bli et stort miljøselskap hvor bl.a. kalksalpeter går til kloakkrensing. Paris er en av de store kundene på det området.

Høyest i Herøyas skyline
Fullgjødselfabrikken er godt synlig i Herøyas skyline. Det grå betongbygget rager sine 109 meter i høyden. Og herfra skiper Yara kvalitetsgjødsel ut til hele verden.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler