Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara i Porsgrunn trenger nye fagfolk hvert år

Yara i Porsgrunn trenger 20-30 nye medarbeidere hvert år. – Gode fagoperatører finner vi lokalt, ingeniører lokalt og internasjonalt, forteller Arne Øygard, ansvarlig for rekruttering i Yara for Skandinavia og Storbritannia.

Arne Øygard, ansvarlig for Yaras rekruttering, sammen med nyrekrutterte Hege Støkke Sundsaasen (t.v.), assisterende skiftleder i Ammoniakkfabrikken, og Linn Køtterheinrich, strategisk innkjøper.

Yara i Porsgrunn med sine 540 medarbeidere i produksjon, FoU, konsernstaber, prosjekt og engineering trenger påfyll av 20-30 nye medarbeidere hvert år. Den største kategorien er fagoperatører, men også ingeniører, spesialister og ledere i ulike roller, for eksempel skiftledere i fabrikkene.

– Vi er opptatt av å finne dyktige fagfolk og gode ledere. Det er fagoperatørene som driver fabrikkene 24/7, men alle er viktige, påpeker Øygard. 

Henter dyktige fagfolk lokalt
Yara finner mange operatører lokalt. – Det er en sterk kultur for skiftarbeid og gode tradisjoner i prosessindustri her, så vi finner mange gode fagfolk i området, forteller Øygard.

Samtidig tar Yara inn en 15-talls lærlinger årlig fra videregående skoler i regionen. – Nå har vi 30 lærlinger på prosess, logistikk og laboratoriefag. Det er ofte gode muligheter for flinke lærlinger, understreker Øygard.

Ingeniører utenfra Norge
Konkurranse om ingeniørene er stor. Olje- og gassindustrien tar mange. Yara finner ikke nok ingeniører i Norge. Konsernet tilbyr sommerjobber og søker internasjonalt.

– Hvorfor søker utenlandske ingeniører seg til Yara?

– Yara er kjent utenfor Norge. Mange synes det er en spennende bedrift. I tillegg trekker nok Norge som land, med fin natur, høy levestandard og livskvalitet, tror Øygard, som er svært glad for at vi kan tilby internasjonal skole og gode fly- og båtforbindelser til Europa.

Verdifullt mangfold
Yara i Porsgrunn har et to-sifret antall nasjonaliteter. Ifølge Øygard er det bare positivt. Jobbspråket er norsk i produksjon og engelsk i staber, ledelse og forskning. 

– Mangfold i bakgrunn er verdifullt i seg selv, og for oss som har størsteparten av vår virksomhet utenlands, er det et pluss at det blir enklere for ansatte å vurdere å jobbe i anlegg og markeder ute i verden, sier han.  

Hvordan får dere tak i folka?
– Vi  bruker internett, søkemotorer i Norge, for eksempel Finn.no og nettsider i utlandet. Vi bruker også lokale aviser mye, da vi opplever at familier og kjente tipser videre om stillinger her, forklarer Øygard.

I tillegg samarbeider Yara med høgskolene.

To doktorgradstipendiater
– Yaras forskning er tilknyttet lærestedene, og vi har fått på plass to doktorgradsstipendiater i innovasjon og industriell økonomi i samarbeid med NTNU, forteller Øygard som har klokketro på at Yara er framtidens arbeidsplass for mange talenter. 

Les også: Yara ansetter innovative hoder.

Les også: Yara investerer på Herøya.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler