Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Vind i seilene for vekstbedriften Baze Technology

Baze Technology har tatt ledelsen i infotainmentbransjen med IPTV (mottak av TV over datanettet) til offshore og vindparker, og satser friskt videre fra nytt hovedkontor ved Telemarksporten. – Herøya Industripark som tilholdssted og facilitator har vært viktig medspiller for vår utvikling, sier daglig leder Sigurd Juvik.

Sigurd Juvik, Baze Technology, tidligere Herøya Industripark

Sigurd Juvik i lyse åpne lokaler i nybygg ved Telemarksporten.

 

Baze Technology har vært gjennom en rivende utvikling siden oppstart og etablering i Herøya Industripark i 2007. På seks år har de gått fra å selge hovedsakelig konsulenttjenester til store norske industrielle selskaper (bl.a. Yara, Statoil, Gassco) til å selge produkter til skip, rigger og supplyskip, og til vindparker i Asia og Nord Europa.

Den raske utviklingstakten i selskapet har skjedd fra Baze’s hovedkontor på Herøya og med industriparken som god medspiller og tilrettelegger.   

Nøkkelspillere
Ifølge Juvik er de tre viktigste nøkkelspillerne for utvikling av en bedrift; banken, Innovasjon Norge og tilretteleggeren for lokaler og faciliteter.

– Industriparken hjalp oss godt da vi endret oss til et produktselskap. De skaffet lager og la til rette, forteller Juvik. Uten Herøya som god facilitator hadde vi ikke utviklet oss så raskt. 

Les også: Baze Technology tildelt NHO Telemarks nyskapingspris 2013

Vokser videre
Baze er blitt et tydelig produktselskap som vokser. Behovet for en samlet, integrert og effektiv løsning med kontor, møterom, lager og testverksted med enkel tilgang for kunder presset seg fram.

– Vi vurderte flere alternativer, og bestemte oss for å bygge nytt på Moheim ved E18 og Telemarksporten, forteller Juvik som nettopp har flyttet inn med 23 kolleger.  

Ifølge Juvik er nybygget både hensiktsmessig og nøkternt, med muligheter for vekst og videre utvidelser på tomta.

Befester fotavtrykket
Fra å være en gründerbedrift, er selskapet på god vei til å bli en solid forankret industribedrift.  

– I stedet for å selge ’One of a kind’-løsning til hver kunde, brukes nå Bazeprodukter på over 80 rigger og supplyskip verden over, og i mer enn 50 vindparker og pilotanlegg i NordEuropa, forteller Juvik.

Sigurd Juvik, Baze Technology

Sigurd Juvik har tro på et godt år for Baze Technology.

Gode utsikter
Juvik tror på et godt år. Selskapets omsetning er doblet siden 2007, fra 18 millioner til nær 40 millioner i 2013.

– Mange ordre har tikket inn nå, og vi har mye i ordrereserve, smiler han fornøyd. – Det har vært en fantastisk desember! Men det har ikke alltid vært slik, 2009 var et beintøft år. Det var først i 2012 det virkelig løsna, sier Juvik.

– Hvordan var motivasjonen i tøffe perioder?    

– Vi er mange dedikerte kollegaer som står på. Vi tar ett år av gangen. Holder momentet oppe, jager på og har alltid hatt orden på økonomien i selskapet, understreker han. Det er den viktigste nøkkelfaktoren, ifølge Juvik.

– Vi har fått inn flere nye medarbeidere siste året som tilfører ny kompetanse, i tillegg til oss som sørger for kontinuitet. Vi er helt avhengig av at alle ledd leverer, sier han. Av fem nyrekrutterte er det fire familier med tilknytning til Grenland og nærområdet som har flyttet hjem til Bamble, Porsgrunn, Kragerø og Larvik.

Ledende
Og det har gitt resultater. Baze er blitt markedsleder innenfor segmentet, IPTV (Internet Protocol Television) med Baze Port-produktet til maritim og offshore kunder (bl.a. rigger og supply skip). Selskapets produkter er godt kjent etter aktiv deltagelse på de største internasjonale messene, og i utvalgte land i Asia hvor bedriften i dag er ledende på Baze Port. Mesteparten av mersalget kommer nå fra utlandet.

– Bazeport er som en avansert TV, men med mye mer innhold, forklarer Juvik. I tillegg til TV og underholdning er det sikkerhetssystemer, telefonløsninger, driftssystemer m.m. Med Bazeport content service er det mulig å se en norsk fotballkamp på TV på plattform i Brasil.

– Vi leverer nøkkelferdige løsninger med software og hardware, forteller han. – Vår største og eneste konkurrent er gammel teknologi.

Baze Wind produktet til vindparker opplever også vekst.

Les mer på http://www.bazetechnology.com/

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler