Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Utslipp av 5 tonn fyringsolje fra Yara

Yara Porsgrunn slapp ved et uhell ut i overkant av 5 tonn tung fyringsolje natt til lørdag 24. november.

– Yara beklager på det sterkeste ulempen dette utslippet påfører beboerne i området og publikum generelt, og vi vil fortsette arbeidet med å rydde opp i ukene som kommer. En granskningskommisjon er i arbeid for å finne årsaken til uhellet og tiltak for å unngå dette i framtiden, sier fabrikksjef Per Knudsen i en pressemelding.

Mye av oljen ble samlet opp i lenser direkte fra Frierfjorden i løpet av lørdag, men et større flak ble ikke oppdaget og landet langs stranden fra Stranda til Saltbua fyrlykt, et strekk på ca. 2 km, og ved Blekebakken i Brevik. Det er hittil ikke funnet annet søl etter hendelsen.

Yara er i kontakt med Porsgrunn kommune, IUA (Interkommunalt Utvalg for Akuttforurensning), Kystverket, Brannvesen, Politi samt Naturoppsynet for å håndtere situasjonen best mulig.

Norsk Gjenvinning jobber nå med å samle opp oljesølet og dette arbeidet vil gå kontinuerlig fremover, også gjennom helgen. Den berørte strandsonen er avsperret, og skilt vil bli satt opp langs turstier om at sperringen må respekteres og hunder holdes i bånd.

Oljen er seig og klissete og vil sette seg på fottøy og klær. Tilsølte klær bør renses eller kastes. Tilsølt hud bør vaskes med kraftig såpe (Zalo), evt. kan området smøres inn med hudkrem som løser oljen og som kan tørkes av.

Ved spørsmål vennligst kontakt Helse-, miljø- og sikkerhetssjef Knut Rutlin, tlf. nr. 91562732

Dersom noen finner skadet sjøfugl eller annet vilt, vennligst kontakt Naturoppsynet ved Egil Movik, tlf. nr. 99691083.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler