Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Tid for konkurranse Smart energi

Det var stor spenning da 65 elever fra Kalstad skole, Kragerø, Stathelle barneskole, Bamble og Myrene skole i Porsgrunn møttes på Forskningssenteret til finale for Ungt Entreprenørskap, i konkurransen Smart Energi.

Vinnerlaget, elever fra Kalstad skole i Kragerø. Foto: R. Balterød

Det var elever fra 6. og 7. klassene som deltok i konkurransen onsdag 8. mai, og det er 4. året denne konkurransen avholdes. Juryen i år bestod av Stein Trygve Briskeby, Øystein Engen, Rut Marit Seim fra Statoil og Haldor Kaasa, Daglig leder i Vest-Telemark Næringsutvikling.

-Oppgaven elevene har jobbet med de siste ukene gikk ut på å etablere et energiselskap på Jomfruland som skal produsere energi til beboerne på Jomfruland, forklarer Jørn Paus, Statoil og styremedlem i Ungt Entreprenørskap Telemark. Her har elevene vurdert blandt annet solanlegg og vindmøller, og måttet forholde seg til lover og regler for slike anlegg.

Elevene skulle også utarbeide en forretningsplan for energiselskapet og lage en modell som viste anlegget i sin helhet. I tillegg skulle prosjektet oppsummeres i en kort PowerPoint-prensentasjon.

Vinneren i år ble Kalstad skole fra Kragerø, og de går dermed videre til en nasjonal konkurranse. I 2012 gikk Kalstad skole også videre til den nasjonale finalen og ble nummer to.

-Dette er veldig moro og inspirerende, sier Jørn Paus som var tilstede under finalen og som registrerte hvor engasjerte elevene var. -Elevenes idéer blir tatt på alvor og de får tilbakemelding på hvorfor deres idéer er bra. Elevene jobber i grupper og oppgaven gir tilbud både til de elevene som er teoretisk sterke og til de som er mer praktiske. Jørn legger til at det er øvelse å jobbe i gruppe og det er øvelse i å få frem alle ferdighetene i gruppen.

Programmene til Ungt Entreprenørskap, i barneskole, ungdomsskole, videregående og på høgskolenivå, gir elever og studenter muligheter til å tørre å tenke nytt og stimulerer til å se nye løsninger og utnytte disse.

Gjennom UE’s programmer får elever og studenter innsikt i reelle utfordringer og praktisk veiledning i nytenking og entreprenørskap. Dette bidrar til økt forståelse for samspillet mellom samfunn og næringsliv, og vil over tid kunne bidra til økt næringsutvikling når disse elevene blir voksne.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som samarbeider med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører.

Les mer om Ungt Entreprenørskap her

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler