Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Strømutfall på Herøya forårsaket brann hos RHI

Et strømutfall i Herøya Industripark ved midnatt forårsaket brann i en av ovnene til RHI. Ingen personer kom til skade, men det er store materielle skader i fabrikken.

 

Det er Herøya Nett AS som eier og drifter strømnettet på Herøya. Rune Ebersten i Herøya Nett forteller at den direkte årsaken til strømutfallet var kortslutning i en strømkabel, som igjen forårsaket utfall av en trafo som forsyner virksomhetene med strøm.

RHI mistet kjølevannsforsyningen som følge av strømstansen, og dermed oppstod det eksplosjon og påfølgende brann i en av ovnene. Både Skien og Porsgrunn brannvesen deltok i nedkjøling og slukking av brannen.

RHI har nå full stans. Her er det skader på ovner og strukturelle skader på bygget som følge av eksplosjonen. RHI håper å kunne kjøre i gang deler av produksjonen i løpet av morgendagen.

Alle fabrikkene til Yara, bortsett fra Yaras ammoniakkfabrikk som har egen strømforsyning, falt ut under strømstansen, likedann dampsentralen og tankterminalen. Ineos' PVC-fabrikk ble ikke berørt av hendelsen.

Normalstrømmen var tilbake igjen ved 01.30-tiden. Yara fikk etablert dampproduksjonen i 02.30-tiden, og fabrikkene er nå under oppkjøring. 

Herøya Nett AS setter ned en undersøkelseskommisjon som skal gå grundig gjennom hendelsen for å finne årsaker, og for å vurdere tiltak for å hindre at noe tilsvarende skjer igjen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler