Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Stortingsrepresentant møtte Herøyas industribyggere

Torbjørn Røe Isaksen sier han har møtt mye dyktighet og kjærlighet for industribygging på Herøya i løpet av sin arbeidsuke hos industribedriftene. Endringsfrykten er overdreven, mener han.

torbjørn røe isaksen

Torbjørn Røe-Isaksen på Herøya. Foto: Siri Krohn-Fagervoll

I forrige uke var stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) høyt og lavt ute i fabrikkene med prosessoperatører og vedlikeholdsfolk, og deltok i møter med tillitsvalgte og ledelse. Han møtte bedrifter i svært forskjellige situasjoner, fra kriserammede REC til RHI Normag som er den største industri-investeringen i Norge nå, med 200 nye arbeidsplasser. 

Mange dyktige
Isaksen peker på de enorme mulighetene det ligger i norsk industri, bl.a. arbeidsplasser, teknologiutvikling, eksport, energieffektivisering. Men to fallgruver bekymrer han. At situasjonen svartmales veldig, og at vi tar industrien for gitt.

– Jeg har truffet mange dyktige med stor lyst til å bygge industri-Norge, så det er ikke bare et spørsmål om å legge ned, sier Isaksen. Men vi må heller ikke tro at alt går greit, det gjør det åpenbart ikke.

Endring er bra
Yara illustrerer at endringsfrykten er overdreven, mener Isaksen. Hydro-epoken henger igjen i Porsgrunn, og oppdeling av selskapet skapte mye frykt.

– I dag er Yara kanskje sterkere enn noen gang, sier han. Nå konkurrerer de ikke direkte med aluminium og olje- og gass om investeringskronene.

Yara satser nå på fullgjødselfabrikken på Herøya og investerer for å produsere 300 000 tonn mer.

Engasjere seg
Isaksen er opptatt av å få på plass en ny industripolitikk, som han mener mangler. Ifølge han er alle politiske partier enige om én ting, og det er å forlate 60-70 tallets industripolitikk med subsidier og direkte statlig støtte.

Han peker på at klima- og miljøpolitikk har mye industripolitikk i seg, og stortingsvedtaket om å bruke mer gass innenlands er et godt grep. I tillegg ser han for seg et system for å investere mer i privat forskning, og nevner også utdanning og samferdsel som vil påvirke industriutvikling i Norge.

– Engasjementet for industripolitikk er åpenbart i ferd med å komme tilbake, smiler en engasjert Røe Isaksen.

Gode prosess- og fagoperatører
Har du lært noe nytt i løpet av arbeidsuka?

– Ja, jeg har blitt ekstra oppmerksom på hvor viktig det er å få inn gode prosessoperatører og gode fagarbeidere. Det er lett å tenke at maskinene gjør jobben, men sånn er det ikke.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler