Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Snorklipping i Yaras nye gjødselterminal

Yaras nye moderne gjødselterminal på Herøya ble nylig offisielt åpnet. Den erstatter gjødselterminalen som Yara i 50 år har drevet i samarbeid med Felleskjøpet, på Sjursøya i Oslo. Snorklippingen ble foretatt av leder for Yaras forretningsenhet for Nord- og Øst-Europa, Terje Knutsen.

Leder for Yaras forretningsenhet for Nord- og Øst-Europa, Terje Knutsen, klippet snoren.

Leder for Yaras forretningsenhet for Nord- og Øst-Europa, Terje Knutsen, klippet snoren. Han er flankert av terminalleder Bjørn Flogstad, prosjektleder Engebret Dæhlin og medarbeiderne som skal betjene den nybygde terminalen.

Sammen med terminalleder Bjørn Flogstad, prosjektleder Engebret Dæhlin og medarbeiderne som skal betjene den nybygde terminalen, hadde de invitert et 100-talls leverandører, kunder, ansatte og gjester til markeringen. 

Flyttet til Herøya

– Åpningen av gjødselterminalen innebærer at Yaras fullsortimentslager for mineralgjødsel i Norge er flyttet fra Oslo til Grenland, forteller terminalleder Bjørn Flogstad. – Gjødsel fra Glomfjord og Rostock kommer til Herøya med båt. Andre kvaliteter kjøres på bil fra Finland. I tillegg pakkes gjødsel fra produksjonen på Herøya i storsekk. Det betyr at terminalen på Herøya lagerfører alle kvaliteter som etterspørres i det norske markedet. Størsteparten av varene sendes til norske bønder gjennom Yaras nett av forhandlere, og noe går til eksport.

– Vi begynte å rive det gamle bygget her 7. oktober i fjor, vi overtok bygget formelt 27. mai og åpnet terminalen 1. juli. Etter en rolig start ser vi at terminalen nå begynner å fungere veldig bra, sa Emgebret Dæhlin i sin innledning.

Milepæl i terminalsystemet

– Det er en glede for meg å klippe snora og foreta den offisielle åpningen av terminalen, sa leder for Yaras forretningsenhet i Nord-Europa, Terje Knutsen. – For to år siden etablerte vi tre strategiske grunnpilarer for vårt videre arbeid. En av disse var styrking av vårt terminalsystem for å oppnå større fleksibilitet. Med denne åpningen markerer vi en milepæl i forbedringen av terminalsystemet vårt. 

Nybygget og den oppgraderte lagerhallen ligger ideelt plassert i forhold til produksjon og havnefasiliteter i Herøya Industripark. Det var viktig i Yaras beslutning om å flytte terminalen til Grenland. Terminalen er et viktig bidrag til å optimalisere gjødsellogistikken i Sør-Norge.

90 millioner kroner

Terminalen består av et nybygg på ca. 4 000 kvadratmeter. Det inneholder en bulkhall med fire lagringsplasser med en kapasitet på 3 300 tonn hver, en kjørehall, administrasjonsbygg med ekspedisjon og et helautomatisk pakkeri som pakker 180 sekker i timen. Vegg i vegg med nybygget ligger den gamle lagerhallen som er pusset opp og fremdeles er funksjonell som lagerplass.

– Det er fantastisk hyggelig å se at vi har selskaper her inne i Industriparken som tenker stort, satser og får det til, sa daglig leder for Herøya Industripark AS, Thor Oscar Bolstad i sin hilsningstale. – Yara er et av de selskapene som virkelig har vind i seilene og satser i Porsgrunn. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler