Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Skiftansatte på Herøya ønskes god jul og et trygt nytt år med MiniAnne

Samtlige skiftansatte på Herøya går en tryggere tid i møte. De har fått MiniAnne i julegave, og kan trene livreddende førstehjelp når det passer for dem. 

"Julenisse" Tone Rabe plasserer gaven under det pyntede juletreet i kontrollrommet til Addcon.

"Julenisse" Tone Rabe plasserer gaven under det pyntede juletreet i kontrollrommet til Addcon. I bakgrunnen Knut Sukkestad fra Nokas Beredskap.

Initiativtaker Sten Jarle Sæther fra Nokas Beredskap, og HMS-ansvarlig Tone Funder Rabe i Herøya Industripark AS, var julenisser og delte ut førstehjelpsdukken MiniAnne til alle skiftene rett før jul. I Addcon møtte de F-skiftet som jobbet dagtid, og MiniAnne ble tatt svært godt i mot av de skiftansatte og fabrikkledelsen.

Mer trening

– Flere av dere har vært på opplæring i Nokas-regi, og har ytret ønske om å få mer tid til å trene på hjerte-lungeredning. Nå får skiftet sin egen MiniAnne og kan øve når det passer for dere, understreket Tone Rabe, som på vegne av vertskapet i parken har kjøpt inn førstehjelpsdukkene. 

– Hyggelig med en dame til på skiftet, humrer en av gutta. 

Sten Jarle Sæther har opplevd nytten av at folk har trent på hjerte-lungeredning og vet hva de skal gjøre hvis uhellet er ute. 

Reddet liv

Initiativtaker Sten Jarle Sæther i Nokas Beredskap

Initiativtaker Sten Jarle Sæther i Nokas Beredskap skal dele ut nærmere 50 MiniAnne i løpet av dagen. 

– For en tid tilbake fikk en ansatt et alvorlig illebefinnende, og kollegene visste presis hva de skulle gjøre. De ringte oss i Nokas Beredskap og startet samtidig hjerte-lungeredning. Da vi kom med ambulanse og hjertestarter noen minutter senere, kunne vi overta. Dette samarbeidet reddet liv, forteller Sæther.

Han oppfordrer skiftet til å ta MiniAnne fram regelmessig, gå gjennmom DVD'en som følger med, og trene og diskutere. – Ta gjerne kontakt med oss i Nokas hvis dere trenger litt veiledning for å komme i gang, understreker han.

Skiftleder Brede Abrahamsen pakker opp

Skiftleder Brede Abrahamsen pakker opp mens Bård Aspheim Olsen og Iselin Mehren følger spent med.

Nyttig gave

– Vi håper selvfølgelig at vi slipper å måtte praktisere dette på ordentlig, men det skaper trygghet når du og alle kollegene dine vet hva de skal gjøre hvis noen får et illebefinnende, sier skiftleder Brede Abrahamsen.

Både han og de fire kollegene på F-skiftet i Addcon setter pris på den nyttige gaven. Lærling Iselin Mehren forteller at klassen hennes fikk en MiniAnne på skolen, som de øvde på og kunne ta med hjem for å trene med familien. 

Bidrag til trygghet

Lærling Iselin Mehren og kollega Bård Aspheim Olsen

Lærling Iselin Mehren og kollega Bård Aspheim Olsen er de første til å teste MiniAnne.

Samtlige av skiftene som var på i går formiddag, i fabrikkene til Yara, Inovyn og RHI, fikk besøk av julenissene før de gikk ut på en velfortjent 14 dagers fri.

De andre fem skiftene som etterhvert kommer på jobb vil også bli introdusert for MiniAnne, og vil starte egenopplæring – et bidrag til trygghet både på jobb, sammen med familie og i fritid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler