Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI kjøper SMA Mineral Magnesia AS - kan bety 200 nye arbeidsplasser

Verdens største ildfaste murverksprodusent RHI AG, med hovedkontor i Wien, signerte 11.05.2011 kontrakt for overtagelse av 100 % av aksjene SMA Mineral Magnesia AS for rundt 100 millioner kroner. Dette skriver adm.dir Roger Gravdal i SMA Mineral Magnesia AS i en pressemelding idag.

RHI AG planlegger samtidig å investere ca 600 millioner kroner i en ny fabrikk på Herøya i Porsgrunn. Denne skal produsere såkalt fused magnesia, dvs. smeltet og krystallisert magnesiumoksyd, MgO. Fused magnesa er råvare for RHIs produksjon av ildfast murverk. Den nye fabrikken knyttes til eksisterende MgO-fabrikk på Herøya.

SMA er en av verdens få produsenter av sjøvannsbasert og syntetisk framstilt magnesia, som benyttes til markeder som papir, gummi, plastikk, gjødsel og dyrefôr. Selskapet har en kapasitet på 96.000 tonn MgO.

Ved oppkjøpet av SMA Mineral Magnesia AS vil RHI AG gjennomføre et viktig steg i sin forretningsstrategi, om å sikre råvaretilgang i europeiske markeder som oppfattes som deres hjemmemarked. Ved oppkjøpet av SMA Mineral Magnesia AS planlegger RHI gruppen en produksjon av 80.000 tonn fused magnesia per år, som øker deres egen råvaretilførsel fra 19% til 61%.

Den nye fabrikken på Herøya vil ansette ca 200 nye medarbeidere og det er forventet at selskapet vil kjøpe varer og tjenester i lokalsamfunnet for ca 400 millioner kroner per år.

Den nye fabrikken er planlagt satt i full produksjon i midten av 2012, og vil da bli verdens største fused magnesia fabrikk.

Avtalen er fremforhandlet og underskrevet under forutsetning av at langsiktige olje/gass- og elektrisitetsavtaler er på plass innen 31. august 2011.

SMA gruppen vil fortsatt videreutvikle og markedsføre sine papirkjemikalier basert på råvarer med synergier fra samme produksjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler