Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI Normag stopper produksjon av fused magnesia og reduserer bemanningen fra 140 til 40 ansatte

RHI AGs møter sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer. Det innebærer at datterselskapet RGI Normags produksjon av fused magnesia i Porsgrunn vil bli stoppet, og bemanningen vil bli redusert fra 140 til 40 ansatte. Produksjonslinjen vil bli vedlikeholdt og holdt operativ i påvente av markedsutviklingen («møllpose»). 

bilde av RHI Fused Magnesia fabrikken

RHI Normag AS produserer ulike typer magnesiumoksid i sitt anlegg på Herøya. Hovedproduktet er «fused magnesia», som er smeltet og krystallisert magnesiumoksid, et av verdens mest varmebestandige materialer. Fused magnesia er råvare for RHIs produksjon av ildfast murverk. RHI Normag er en av verdens største produsenter av slike produkter.

For å kunne opprettholde sin markedsandel og lønnsomhet i markedet for ildfaste materialer har RHI AG vært tvunget til å gjøre endringer i sin produktportefølje. Endringen innebærer en endret bruk av råmaterialer for visse produkter. Kinesiske råvare produsenter tilbyr slike råvarer til en betydelig lavere pris enn gruppens egenproduksjon i Porsgrunn / Norge.  

Basert på fortsatt finansiering fra RHI AG, og etter konsultasjoner med de ansattes representanter, har styret i RHI Normag AS besluttet at selskapets CCM produksjon skal videreføres med redusert volum og bemanning. RHI Normag AS vil betjene sine eksisterende kunder – samtidig som man aktivt vil søke nye kunder og søke å utvide sin produktportefølje.

Produksjonen av fused magnesia vil bli stoppet, men produksjonslinjen vil bli vedlikeholdt og holdt operativ i påvente av markedsutviklingen («møllpose»).

I dag har selskapet 140 ansatte. Den nye organisasjonen vil gi arbeid til rundt 40 ansatte.

De ansatte ble orientert om situasjonen i dagens allmøte. Herunder ble det orientert om den nye organisasjon og selskapets framtidig bemanningsbehov. Dette har tidligere blitt diskutert og avklart med de ansattes representanter.

Styret tilbød også en sluttpakke bestående av utbetalinger etter utløpet av alminnelig oppsigelsestid samt bistand til jobbsøking mv. Tilbudet gis samtlige av bedriftens ansatte. Lærlinger tilknyttet bedriften vil bli gitt anledning til å fortsette ut sin læretid.

RHI Normag AS er en juridisk enhet under RHI AG. RHI AG er børsnotert i Wien. RHI AG er verdensledende i ildfaste produkter, og leverer til mer enn 10.000 kunder over hele verden. RHI AG driver 31 produksjonsanlegg som ligger i Europa, Amerika og Asia.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler