Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

REC-ansatte finner nye jobber

– Pr i dag teller vi 84 som har avklart nye jobbforhold, og kanskje er det er enda flere, bekrefter Ole Bjørn Skoftedalen fra BIS Production partner IFS, som er ansvarlig for omstillingsarbeidet etter nedleggelsen av REC-fabrikkene.

 – Jeg håper å finne ny jobb i området, sier Stig Hylen, som har fire års erfaring fra REC.

Antallet REC ansatte som finner ny jobb øker for hver dag. Det er positivt å se at det er så mange forskjellige arbeidsgivere i regionen og omegn som nå har ansatt nye medarbeidere fra REC, forteller Skoftedalen.

I disse dager venter også mange spent på tilbakemelding fra RHI Normag som skal ansette en 100-talls operatører til den nye fabrikken på Herøya.

Men fortsatt er det et stykke igjen. Totalt 480 ansatte søker nye jobber etter nedleggelsen. 

Tiden jobber for alle
BIS Productionpartner IFS har ansvar for omstillingen. Sammen med NAV og profesjonelle rådgivningsbedrifter tilbys jobbsøkekurs, individuell rådgivning og oversikt over jobbutlysninger. I jobbsenteret er det slått opp over 700 ledige stillinger. De fleste utenfor regionen. 

Det finnes jobbmuligheter, spesielt for de som vil flytte på seg, sier Skoftedalen (bildet under). Tiden jobber for alle, men den må ikke brukes til å vente. Den som vil ha jobb må være offensiv, påpeker han.

Engasjerte
Alle er invitert til kartleggingssamtaler. Over 200 har allerede detatt på jobbsøkekurs, og alle som har fått tilbudet gjennomfører kurs før sommeren. Rådgiving og coaching tilbys på individuelt nivå.

– Jeg opplever et positivt engasjement blant ansatte for å komme inn i nye jobber, beretter Bjørn Eirik Bergland, HR direktør på REC. –Vi har åpent jobbsenter ut august. Mange er innom jobbsenteret daglig og sjekker ut jobbtilbud. REC-ansatte har flere typer arbeidserfaring fordi de kommer fra en ung bedrift.

Bergland forteller også at REC pr. i dag har et konserveringsteam på ca 40 personer, men etter 1. juli vil dette teamet bli redusert til under 10 personer som skal være der utover høsten.

– Jeg håper å finne ny jobb i området, sier Stig Hylen (50) som har fire års produksjonserfaring fra REC og tidligere erfaring fra transportbransjen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler