Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Prisutdelinger fra Herøya Industriparks Kulturfond

Kulturprisen for 2010 ble tildelt Anders Vangen, en av de mest aktive bidragsytere til et rikt kulturliv i Grenland. - Det er særlig hans evner som talentspeider, motivator og læremester for unge talenter som kulturfondet legger vekt på i sin begrunnelse, sier leder i fondet Åse Himle.

Fondets kulturpris annonseres i lokalavisene og leserne oppfordres til å komme med forslag til kandidater. Denne gangen var det nærmest et folkekrav at prisen skulle gå til Anders Vangen.

De siste årene har vi blitt presentert for flere unge dyktige sangtalenter som Anders Vangen løfter frem og som hele Grenland trykker til sitt bryst. Noen av disse talentene er operarekrutter, og sammen med prisvinneren har de tatt operagenren ned fra pidestallen og gjort den til en Grenlandsfavoritt som vi er stolte av!

Kulturprisen er på 30.00 kroner og som et varig minne om prisen fikk også Vangen et grafisk trykk, "Springar", av Beate Strindheim.

Herøya Industriparks kulturfond delte også ut stipend og en ildsjelpris.

Stipendiene ble tildelt tre unge utøvere. Første stipendet gikk til Marte Skramsett, en ung og lovende trompetist. Hun er til daglig elev ved musikklinjen på Skien Videregående skole. I tillegg har hun kommet inn på Norges Musikkhøgskole på deres Talentutviklingsprogram. Hun er en aktiv musikant, både i korps og som solist, og oppnådde blant annet en flott 4. plass i Norgesmesterskapet for solister i 2009. Stipendet er på 15.000 kroner.

Det andre stipendet har fondet delt i to og ble tildelt en duo, The Underdogs, bestående av to unge HipHop-dansere Rohan Prabaharan og Olav Nguyen. De har utallige treningstimer foran speilet med egen dans og stil, uten koreografi fra andre. For andre året på rad har de vunnet UKM Telemark, og representerte fylket vårt i nasjonalt UKM i Trondheim i 2010. De unge talentene mottok hvert sitt stipend på 10.000 kroner.

Ildsjelprisen gikk til Jakob Kløverød. Han er primus motor i arbeidet med å tilrettelegge løyper og stier og får med seg andre i dugnadsarbeid i Porsgrunn og Omegns Turistforening. I tillegg stiller han som turleder på mange av turene i skog og mark. Medlemstallet i foreningen teller nå over 1000 - blant annet takket være Jakob Kløverød som de siste årene har bidratt til å gi foreningen et skikkelig løft. Ildsjelprisen er på 15.000 kroner. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler