Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Oppstart av Trainee Telemark 1. mars

Trainee Telemark har fått fem dyktige kandidater til traineordningen som starter opp 1. mars. Traineene vil passe godt hos bedriftene som samarbeider om ordningen, blant dem EVRY og Herøya Industripark AS på Herøya. Kandidatene har internasjonal bakgrunn og høy utdannelse i Norge.

Jan Inge Galtung, prosjektleder for Trainee Telemark.

Jan Inge Galtung Nilsen is the Project Manager for Trainee Telemark, which will start on 1 March.

 

Trainee Telemark er en regional traineeordning som engasjerer uteksaminerte mastergradsstudenter i en periode på 18 måneder i tre ulike virksomheter i regionen. Hensikten er å trekke flere høyt utdannete unge talenter til området for å styrke regionen og næringslivet. Bedriftene i regionen får et rikere rekrutteringsgrunnlag, og traineen får en spennende, attraktiv og verdiøkende karrierestart.

– Vi har kartlagt behovene til bedriftene som er med i ordningen, og er nå i innspurten med å finne den rette kandidaten til den rette bedriften. 1. mars skal kandidatene være på plass, forteller prosjektleder for Trainee Telemark, forteller Jan Inge Galtung Nilsen.

Flere mål med ordningen

Trainee Telemark er et regionalt traineeprogram – et samarbeidsprosjekt mellom virksomheter i regionen og støttet av Telemark fylkeskommune, Høgskolen i Telemark (HiT) og Vekst i Grenland.

– Hensikten er å styrke konkurransekraften ved at virksomheter i Telemark får tilgang til høyt utdannet arbeidskraft som ellers ville ha havnet i andre regioner. Samtidig styrker det også fylket at flere med høy utdanning bosetter seg her. Og vi gir traineen en spennende og attraktiv inngang til arbeidsliv og karrierevei, forklarer Galtung Nilsen.

Erfaringer fra de siste årene og statistikk viser at virksomhetene i Telemark har behov for å heve kompetansen på arbeidsstokken. De gjør nå et felles framstøt for å lykkes. – Flyttingen i Telemark skjer i stor grad mellom kommunene, og det er liten tilflytting. Områdene rundt oss vokser, mens Telemark står stille befolkningsmessig, understreker Galtung Nilsen.

Arbeidsplasser og et godt bosted

– Vi blir akterutseilt når det gjelder attraktive arbeidsplasser. Vi må sikre oss en høyere andel arbeidskraft med høy kompetanse, derfor samarbeider vi om prosjektet Trainee Telemark, sier Jan Inge Galtung Nilsen.

– Det finnes flere bedrifter i regionen som har egne traineeordninger. De er, naturlig nok, opptatt av å rekruttere dyktige medarbeidere til egen virksomhet. I Trainee Telemark fronter vi regionen som et attraktivt område for bosetting. Vi er også opptatt av at ordningen er med på å utvikle bedriftene til å bli bedre og mer attraktive arbeidsgivere.

Tre forskjellige bedrifter

I 18 måneder får traineene teste ut tre ulike bedrifter innenfor sitt fagfelt. De får vist seg fram for tre potensielle arbeidsgivere. På samme måte får bedriftene anledning til å vise seg fram og kjempe om å få ansatt de dyktigste kandidatene. Ordningen gjør at både traineer og bedrifter får anledning til å bli kjent med hverandre.

Trainee Telemark søkte etter sine første traineer i november-desember i fjor. 43 kandidater søkte, og 13 av dem gikk videre til en finalerunde, der de fikk presentere seg selv. Fem av dem får nå tilbud om traineestillinger fra 1. mars og halvannet år framover. I september søkes det etter nye traineer.

Traineene får veiledning slik at de blir dyktige arbeidstakere, og bedriftene blir veiledet slik at de utvikler seg som arbeidsgivere. Veiledningen foregår i samarbeid med Høskolen i Telemark.

– Dette er en unik ordning som vi er sikre på vil gi gode resultater. Det ser vi fra andre regioner, blant annet Sørlandet, som har hatt ordningen i flere år, avslutter prosjektlederen.

Les mer på Trainee Telemarks hjemmeside

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler