Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

NLI inn i Bamboo-prosjektet med rehabilitering av absorbsjonstårnet

NLI Grenland er i full gang med rehabilitering av tårnet som er en del av Yaras salpetersyrefabrikk på Herøya. Jobben er krevende fordi den ikke bare foregår i høyden, men det er også svært trangt inne i tårnet.

NLI-team: Tore Nissen Nygård. Svein Cato Rund, Petter Hø en, Kjetil Dreyer Jonskås.

Fra venstre daglig leder for NLI Grenland, Tore Nissen Nygård, avdelingsleder for revisjonsstanser, vedlikehold og service, Svein Cato Rund, leder for mekanisk avdeling, Petter Høven, og sitemanager i NLIs Bambooprosjekt, Kjetil Dreyer Jonskås.

– Reparasjonene og modifikasjonene gjøres som en del av utvidelsen av salpetersyrefabrikken, forteller daglig leder for NLI Grenland, Tore Nissen Nygård. Innmaten i absorbsjonstårnet var delvis deformert. Tre nivåer i tårnet skal byttes ut. Samtidig fornyes en del leidere og trapper.

Skal snart bygge opp

– Vi er i gang med rivingsarbeidene og skal snart starte oppbyggingen av innmaten i tårnet, sier avdelingsleder for revisjonsstanser, vedlikehold og service, Svein Cato Rund. – Planleggingen startet i september og rivingen i oktober. Fase 1, innvendige arbeider i tårnet, skal være ferdig januar neste år, mens de utvendige arbeidene fortsetter utover våren.

NLI Grenland har mellom seks og ti mann i sving. Arbeidsstokken blir til enhver tid skalert i forhold til hvor mange som kan jobbe i de trange omgivelsene. I tillegg er prosjektledere og nødvendige støttefunksjoner involvert i arbeidet.

– Jobben inne i det 60 meter høye tårnet er krevende fordi det er trangt, og mange operasjoner pågår samtidig inne i et eksisterende anlegg. Kompleksiteten stiller store krav til koordinering og et tett samarbeid med Yara, sier leder for mekanisk avdeling, Petter Høven. – Selvfølgelig er det også svært strenge krav til HMS fra oppdragsgiverens side, men det er bare positivt for oss fordi vi har et sterkt HMS-fokus i vår organisasjon.

– Dette er vårt første oppdrag i Bamboo-prosjektet, men jeg håper og tror det blir flere, sier Nygård.

Ny aktør i Herøya Næringspark

NLI Grenland er en forholdsvis ny aktør i industrimiljøet på Herøya, men selskapet har en historie i Grenland tilbake til 1955 da Brødrene Sørensen ble etablert. Virksomheten ble kjøpt av Agility Group, som flyttet verkstedene til Herøya. Nå er det NLI Group som eier selskapet.

– Vi er ca. 120 ansatte, 80 operatører innen sveis, rør, stål og maskinering, 20 medarbeidere innen CAD og dokumentservice, 10 i administrasjonen og resten flekser mellom flere avdelinger, forteller Nygård.

Markedet strekker seg fra Kristiansand til Drammen, og inn i Sverige når det gjelder oppdrag ved revisjonsstanser og innen kraftindustrien. Kundene finnes i landbasert prosessindustri, olje- og gassnæringen, offentlig virksomhet og kraftselskap.

NLI Fra venstre: Daglig leder for NLI Grenland Tore Nissen Nygård, avdelingsleder for revisjonsstanser, vedlikehold og service Svein Cato Rund, leder for mekanisk avdeling Petter Høven og sitemanager i NLIs Bambooprosjekt Kjetil Dreyer jonskås.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler