Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Mosjonist med bedre helse som motivasjon

Terje Gaaserud ble anpusten av å gå opp trappene på jobb, og tenkte at dette måtte han rett og slett gjøre noe med. Han var jo ikke fylt 40 år ennå.

Terje Gaaserud, lett i steget og klar for start på lørdag.

Lørdag deltar han i VM i halvmaraton i København. - Trettitusen er påmeldt og jeg stiller i mosjonistklassen. Det er første gang VM er åpen for mosjonister og påmeldingen var full innen få dager.

Ifølge Kondis.no stiller 326 nordmenn til start, og Terje er eneste deltaker fra Telemark. Terje jobber til daglig i nettselskapet i industriparken, Herøya Nett AS.

Terje drev med friidrett som barn og tenårig. Han hadde ikke talent for ski eller fotball, forteller han, men når han løp, så løp han fra de fleste på sin alder. – Jeg lærte meg løpsteknikk den gangen, og det har jeg hatt nytte av da jeg startet opp igjen å trene som voksen. Hans beste tider fra tenårene har han på 3000 meter med tiden 8.53, og 5000 meter med tiden 15.36. Han hadde talent.

Da han var 17-18 år la han skoene på hylla. Og det skulle ta noen år før han tok dem fram igjen.

Da han bestemte seg for å begynne å trene igjen startet han forsiktig. Det begynte med rask gange til og fra jobb, etter hvert litt jogging innimellom gange, så etter en stund ble han en «jogger». Nå er han 15 kg lettere, har  gjennomført 10 maraton og en rekke halvmaraton, terrengløp, K-løp i regi av bedriftsidrettslag og utallige gateløp.

Trening gir definitivt bedre helse for meg, sier Terje Gaaserud

-  Jeg har vært heldig, har ikke hatt noe slitasjeplager ennå. Jeg er nøye med å veksle på sko, og jeg har egne konkurransesko. Nå er jeg 49 år og har ingen planer om å trappe ned treningen, forteller Terje. Han legger til at han trener 3-4 ganger i uka. Løpeturene er stort sett på 10-15 km, men han har også innlagt noen halvmaratondistanser 4-5 ganger i løpet av en 6 måneders periode.

Han løper uten pulsklokke, men har en GPS som viser antall km og fart, - det er tilstrekkelig informasjon for meg, ler han.

- Hvilken tid håper du å komme ned på i København?

Terje er ikke i tvil. - Det hadde vært veldig hyggelig om jeg klarte 1.30. Persen er 1.29. Det gjelder å finne rytmen tidlig og ikke åpne for raskt.

Lykke til Terje!

 

 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler