Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Molab utvider - overtar Addcons analyseaktiviteter

Molab AS, som er etablert i Herøya Forskningspark, utvider aktivitetene og bemanningen. De har nylig overtatt Addcons lab.aktiviteter, og er nå åtte ansatte.  

 

Øyvind Oskarsen Due, HSE and Quality Manager at Addcon, Arne Aasheim, Departmental Manager at Molab, and Mona Galteland, Laboratory Technician at Molab, express satisfaction at Molab’s takeover.

– Vi startet avdelingen høsten 2008 med nybonet gulv og tre ansatte. Det var starten på en svært interessant utvikling, forteller avdelingsleder Arne Aasheim i Molab.

– Under etableringen av avdelingen i Forskningsparken satset vi på ”state of the art” instrumentering, som skulle gi oss mulighet til å levere analyser som i "Hydro-tiden" ble levert av avdeling for analytisk kjemi. Etterspørselen etter våre tjenester har økt og gitt grunnlag for å øke antall ansatte, forklarer han.

Release analyser
Molabs Avdeling for anvendt analytisk kjemi og FoU-støtte i Porsgrunn, er del av Molab AS, en av de største industrielle laboratoriebedriftene i Norge, med om lag 70 ansatte.

Molab er et datterselskap til SINTEF og har et tungt FoU-miljø i ryggen. Selskapet er lokalisert i Mo i Rana, Glomfjord, Oslo og Porsgrunn.  

Avdelingen i Porsgrunn har nå overtatt det meste av analysebehovet til Addcon, og også de såkalte release analysene. Det omfatter analyser av de ferdige produktene til Addcon, spesialprodukter basert på formiater og maursyre. Inntil nylig hadde Addcon eget laboratorium i Forskningsparken.

Mer effektivt
– I forbindelse med et "fitnessprogram" i Addcon har vi hatt en gjennomgang av analysebehovene og kostnadene knyttet til dette, og sett på hva som kan forbedres. Vi kom til at analysene kan gjøres raskere og mer kostnadseffektivt hos Molab, som har dette som kjernevirksomhet, sier Øyvind Oskarsen Due, HMS og Kvalitetssjef hos Addcon på Herøya.

Addcon skal fortsatt drifte skiftlaboratoriet som er knyttet til fabrikken, og som tar løpende analyser hvor dette er viktig for produksjonen.

Nyansettelse
Molab har overtatt én av Addcons lab.ansatte og vil i tillegg se på behovet for å ansette en person til. 

– Da har vi personell som er dedikert til Addcon og deres analysebehov, sier Arne Aasheim, og legger til at Addcon med dette blir Molabs første "on-lab"-kunde i Grenland. 

– Det er et fleksibelt konsept der man går inn og drifter laboratorier som geografisk ligger nært eller fjernt, avslutter Aasheim.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler