Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Miljøbil Grenland endrer kursen og må si opp ansatte

Selskapet Miljøbil Grenland AS endrer kursen til å bli et teknologiselskap, og må slanke organisasjonen. Rundt 10 ansatte vil bli sagt opp.

Det var en ekstraordinær generalforsamling som fredag staket ut den videre kursen for selskapet. Administrerende direktør Ivar Brynhildsvoll orienterte de ansatte på et allmøte senere på dagen.

— Selskapet har de siste årene arbeidet med utvikling av banebrytende batteriteknologi med tanke på produksjon til elbilmarkedet. Vi har oppnådd de teknologiske målsettingene for produktet, men kommersialisering er et stykke unna. Det betyr at tidspunktet for når vi kan gå bredt ut i markedet med produktet forskyves et par år, og vi må tilpasse organisasjonen til det, sier Ivar Brynhildsvoll.

Miljøbil Grenland har i dag 42 ansatte, og er dimensjonert for produktutvikling, produksjon, marked og salg. — Når vi nå skal konsentrere oss om teknologiutvikling for å få et mest mulig kostnadseffektivt produkt, styrker vi disse aktivitetene, mens funksjoner som ikke direkte støtter kjerneaktivitetene må reduseres til et minimum. Konsekvensen blir dessverre oppsigelser, forklarer Brynhildsvoll. 

Totalmarkedet for elbil utvikler seg i positiv retning, men det skjer langsommere enn tidligere antatt, og salgsvolumene er fortsatt lave. Tata Motors Ltd. som er hovedaksjonær i selskapet, har fulgt utviklingen av batteriet på nært hold, og i følge Brynhildsvoll gir de anerkjennelse til den kompetansen og teknologien som Miljøbil Grenland besitter.

— Eierne satser på fortsatt utvikling av selskapet og dets teknologi, og det er svært positivt, tross tilpasninger og nedbemanning, avslutter Brynhildsvoll. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler