Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

InflowControl nominert til innovasjonspris for unik ventil

Teknologibedriften InflowControl har utviklet en unik selvregulerende ventil som skal sikre betydelig større produksjon og utvinning av olje. Nå er bedriften nominert til ONS Innovation Award for små og mellomstore bedrifter.

Daglig leder Vidar Mathiesen i teknologiselskapet InflowControl, som holder til Herøya Industripark.

Daglig leder Vidar Mathiesen i InflowControl, ser fram til å presentere selskapets unike ventil på ONS i Stavanger i august. (Foto:Tom Riis)

ONS, Offshore Northern Seas, er den årlige møteplassen for internasjonal energibransje, som arrangeres i Stavanger hvert annet år. InflowControl er plukket ut av Forskningsrådet og Innovasjon Norge, til å presentere seg i «Innovation park», et utstillingsområde på ONS der de mest innovative virksomhetene får plass.

Møte et stort publikum
På ONS får daglig leder i InflowControl, Vidar Mathiesen og selskapets to andre gründere, Bjørnar Werswick og Haavard Aakre, anledning til å presentere ventilen for et stort internasjonalt publikum, representert ved olje- og gasselskaper og leverandørvirksomheter. ONS besøkes av rundt 60.000 personer.

– Vi er stolte over å bli nominert til prisen, og ser fram til å få presentert ventilen vår for de store selskapene, understreker Vidar Mathiesen. Det er første gang InflowControl deltar på ONS, men de har deltatt på internasjonale oljemesser andre steder.

To års utviklingsarbeid
InflowControl etablerte seg i Herøya Industripark i 2011, og har brukt to år på å utvikle ventilen. Enkelt sagt settes ventilen ned i oljebrønner og stenger vann og gass ute fra oljen som pumpes opp fra havbunnen.
Med dagens teknologi blir omkring halvparten av oljen liggende igjen i reservoaret. Det er beregnet at den selvregulerende ventilen kan øke utvinningen på norsk sokkel med inntil 30 prosent.

Kvalifisering

InflowControl sin ventil kan øke utvinningen på norsk sokkel med inntil 30 prosent.

En slik ventil kan øke utvinningen på norsk sokkel med inntil 30 prosent.

Nå har ventilen vært gjennom omfattende uttesting ved Statoils flerfaserigg på Herøya, det er samlet mye dokumentasjon, og konklusjonen er at ventilen fungerer etter hensikten og gir gode resultater.

– Fase 1 av uttestingen er nå ferdig, og vi skal starte kvalifisering av teknologien mot de aktuelle feltene. Dette innebærer også pilotinstallasjon på oljefeltene, forklarer Mathiesen.

– Samarbeidet med Statoil fortsetter med sikte på å installere ventilen på felt som de opererer, og i tillegg har vi avtaler med andre større internasjonale oljeselskaper om installasjoner, forteller han.

Tre fra Telemark
I alt 54 norske og internasjonale virksomheter er nominert til ONS Innovation Award for små og mellomstore bedrifter, og tre av dem kommer fra Telemark.

I tillegg til InflowControl er FoU-instituttet Norner AS i Bamble nominert samt Telemark Technologies AS på Notodden. Norner har spesialisert seg på polymer- og materialteknologi, mens Telemark Technologies har utviklet et spesielt trykktanksystem.  

Innovasjonsprisen blir utdelt under ONS, som arrangeres i dagene 25. – 28. august.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler