Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

HYOP AS overtar Statoils hydrogenstasjoner

HYOP AS overtok fra 8. mai Statoils hydrogenstasjoner i Norge, og sikrer videre drift og utvikling av disse. Det betyr fortsatt drift av hydrogenstasjonen i Herøya Industripark (bildet).

– Dette er viktig for å opprettholde Norges posisjon som et av verdens ledende land innenfor infrastruktur for hydrogen til transport, sier Ulf Hafseld, daglig leder i HYOP.

Statoil ASA varslet tidligere i år at de avslutter sitt engasjement innen hydrogendrivstoff. Selskapet har vært sentralt i etableringen av den infrastrukturen som finnes i Norge, med stasjoner i Oslo, Drammen, Porsgrunn og Stavanger. Det har de siste månedene vært arbeidet aktivt for å finne en løsning som gjør at stasjonene kan drives og utvikles videre.

– For Statoil er det gledelig at hydrogenmiljøet i Lillestrøm viderefører det arbeidet som Statoil har igangsatt, forteller Manager New Options, Svein Roar Engelsen i Statoil ASA.

Bak HYOP står innovasjonsselskapet Campus Kjeller AS (CK). – Vårt mål er at HYOP skal bli en sentral aktør for drift og utvikling av hydrogen infrastruktur i Norge, forteller adm. dir. Vidar Sannerhaugen i CK, som også er styreleder i HYOP. – Vi ser at hydrogen til transportformål er inne i en svært spennende utvikling, og ønsket å bidra til at Norges unike posisjon på området kan opprettholdes. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler