Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Første gründerbedrift inn i industri-inkubatoren Proventia

Grenland Energy er den første gründerbedriften i industri-inkubator Proventia på Herøya. – Nå er vi er i gang, annonserer daglig leder Morten Braatø.

Grenland Energy er første gründerbedrift inn i industri-inkubatoren Proventia. Fra venstre daglig leder i Proventia, Morten Braatø, Lars Ole Valøen, Peder Thysted, Lars Brisendal og Roman Stoiber i Grenland Energy.

Bare fire uker etter oppstart av industri-inkubatoren Proventia på Herøya er den første gründerbedriften inne. Det er Grenland Energy som satser på batteriteknologi til skip og offshore.

Siden oppstarten i november 2012 har de hatt suksess med nye kunder og oppdrag underveis. Nå bygger de sin første pilotleveranse for ABB i en hall i Herøya Industripark.

– Uten bra betingelser og hjelp fra Herøya Industripark, Vekst i Grenland og Innovasjon Norge i oppbyggingen av selskapet hadde det ikke vært noen gründerhistorie å fortelle, mener daglig leder i Grenland Energy, Roman Stoiber. Gründerbedriften er nå klar for å ta selskapet over i en ny fase i samarbeid med industri-inkubatoren.

Les også: Gründere tar batteribølgen for båter

God timing
Og Proventia er klar for å ta imot gründerbedrifter. – Vi har alltid hatt god ’timing’, smiler gründerne fornøyd.

De flytter inn i Proventias kontorfelleskap og får tilgang til industri- og forretningskompetanse samt nettverk.

Tar opp bedrifter nå
Ifølge Morten Braatø har Proventia ambisjoner om å bygge et sterkt gründermiljø ved å ta opp om lag fem bedrifter i året. Han ser for 10-15 bedrifter inne til enhver tid på lengre sikt.

– Vi er spesielt glade for å komme raskt i gang med første gründerbedrift, forteller han. – Vi er til både for gründere og for etablerte bedrifter. Det som skiller oss fra etablererkontor og Vekst i Grenland er at vi er selektive og engasjerer oss tungt i den enkelte bedrift, også på eiersiden, mens bedriften er i inkubatoren.

Grenland Energy er dermed i startgropa for et solid partnerskap for videre utvikling av en bærekraftig industriell løsning.  

Stort potensiale
Markedet for batteridrevne båter er i den spede startfasen. Den første kommersielle applikasjonen vil sannsynligvis komme i 2014, og opptrapping skje i 2015-16. Gründerne ser muligheter for et betydelig kommersielt marked.  

– Om tre år skal vi være et kjent navn  på unike store høyeffekt batterier og levere flere hylleløsninger tilpasset kundens behov for enten ’Ferrari’ eller ’lastebil’, forteller gründerne engasjert.

Proventia.no
Morten Braatø er nå rundt i regionen og presenterer industri-inkubatoren for mange ulike miljøer, blant annet på Klosterøya. – Jeg møter stor interesse, og håper vi etterhvert får et godt tilfang av forespørsler om opptak i inkubatoren, understreker han.

Industri-inkubatoren har også fått på plass ny hjemmeside, www.proventia.no, der gründere og etablerte bedrifter med gode ideer finner nyttig informasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler