Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Færre hendelser ved Herøya Industripark

Antall hendelser og utrykninger i Herøya Industripark er redusert de siste tre årene. I 2008 rykket beredskapen ut mer enn 200 ganger, mens tallet i 2010 var rundt 150. En stor andel av utrykningene er såkalte blind-utrykninger, dvs. utrykninger uten reell årsak.

— Dette er en positiv utvikling, spesielt fordi utrykningene i forbindelse med  gasslekkasjer utgjør en stor andel av reduksjonen, understreker HMS-sjef i Herøya Industripark, Lars Ekornrød.

Færre gass
Mens det i 2008 var 46 utrykninger i forbindelse med gasslekkasjer, var antallet redusert til 22 i 2009, og til 17 i 2010. Også antall utrykninger i forbindelse med brann og branntilløp er redusert over de siste tre årene.

Knapt halvparten av de 17 utrykningene i forbindelse med gass i fjor var til Yaras anlegg. Yara har for øvrig hatt en positiv utvikling, med gradvis færre utrykninger i forbindelse med gass og brann de siste tre årene.

De aller fleste gassutrykningene i fjor gjaldt mindre, lokale gasslekkasjer som raskt ble tatt hånd om.

Ineos uten hendelser
En av de store virksomhetene på Herøya hadde ingen hendelser som medførte utrykning i fjor, nemlig Ineos. Fabrikksjef Jon Halvor Bamle er godt fornøyd med det resultatet, og understreker at fokus på godt vedlikehold er hovedårsaken.

— Vi jobber systematisk og målrettet med HMS, og det viktigste tiltaket for å unngå hendelser som gassutslipp og brann er godt vedlikehold av fabrikken. Ineos har hatt flere år med kostnadskutt, men vi har ikke spart på vedlikeholdet. Derimot er vi blitt flinkere til smartere vedlikehold, påpeker han.

Ineos har også sterk fokus på de falske utrykningene, som koster penger og er forstyrrende.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler