Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Rekordrask etablering i Herøya Industripark

Selskapet OiW Process AS har på rekordtid etablert seg i Herøya Industripark. Det gikk nøyaktig én uke fra forespørsel til innflytting. – Vi har hatt en opptur etter at vi kom hit, sier Susan Heldal og Albert Buer i det nyetablerte OiW Process AS. 

 

Albert Buer og Susan Heldal fra OiW Process AS

OiW står for "oil in water", og beskriver forretningsideen deres, å rense olje ut av produsert vann, på norsk sokkel. – Det produserte vannet inneholder ofte små mengder olje som det er viktig å få fjernet, slik at det møter utslippskravene fra myndighetene. Det er dette vi bidrar med, gjennom engineeringtjenester og løsninger til olje- og gassindustrien, forklarer Albert Buer.

I tillegg til offshoremarkedet, så ønsker OiW Process å komme i dialog med prosessindustrien her i området, den nye lokaliesringen passer bra med tanke på dette.

– Vi har allerede hatt flere møter med potensielle samarbeidspartnere og kunder, blant annet har vi fått presentert oss for medlemsbedriftene i Telemark Offshore og hatt møte med engineeringsmiljøet til Bilfinger. De ble allerede enige om å ha et samarbeid. Pilotkonseptet til Herøya Industripark og industriinkubatoren er også interessant for en bedrift som vår, understreker de.

Nano2021
OiW Process springer ut fra TS Engineering AS, som er del av TS Group med tilhold på Skjelsvik.

– "Løsrivelsen" fra TS har gått veldig greit, og vi er nå et selvstendig aksjeselskap som skal bygge videre på teknologien vi har jobbet med i TS. I tillegg har vi startet et forskningsprosjekt sammen med flere, bl.a. IFE, Institutt for Energiteknikk, forteller Susan Heldal.

De røper at innovasjonsprosjektet er søkt inn i Forskningsrådets Nano2021, der målet er å utvikle en ny miløvennlig vannrenseteknologi som fjerner mikro oljedråper og minimerer prosesskjemikalier fra oljeproduksjon.

Mye kompetanse
OiW Process har foreløpig fem medarbeidere, fire er lokalisert i kontorbygget i Herøya Industripark, den femte er lokalisert i Molde. – Her har vi en viktig kunde, Aker Midsund, som det er viktig å sitte tett på, sier de.

De fem ansatte representerer mye kompetanse og erfaring fra FoU, engineering og kommersialisering av prosessteknologi for olje og gass. Fire har mastergrad i miljø- og energiteknikk, mens daglig leder Susan Heldal er mekanisk ingeniør. Tre av dem har gått veien om fagbrev, og medarbeideren i Molde har kompetanse i MEG/TEG håndtering (etylen glykol systemer).

Fullt trykk
Etter noen travle uker der det praktiske med selskapsetablering og flytting til industriparken er tilbakelagt, er det nå fullt trykk på markedsarbeid og leveranser.

De legger til at de nylig fikk en telefon fra Vekst i Grenland, med spørsmål om det er noe de kan bidra med. – Slike henvendelser setter vi stor pris på, avslutter de. 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler