Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Endringer hos RHI Normag as

RHI Normag as på Herøya varsler endringer i produksjon og organisasjon i pressemelding.

Bilde av RHI Fused Magnesia fabrikken

RHI sier i en pressemelding idag:

"RHI Normag AS («Normag») er et datterselskap av RHI AG og produserer ulike typer magnesiumoksid i sitt anlegg på Herøya. Selskapet har i dag ca.140 ansatte.

Hovedproduktet er «fused magnesia», som er smeltet og krystallisert magnesiumoksid, et av verdens mest varmebestandige materialer. Fused magnesia er råvare for RHIs produksjon av ildfast murverk. RHI Normag er en av verdens største produsenter av slike produkter.

RHI AG møter sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer.

For å kunne opprettholde sin markedsandel og lønnsomhet i markedet for ildfaste materialer har RHI AG vært tvunget til å gjøre endringer i sin produktportefølje. Endringen innebærer en endret bruk av råmaterialer for visse produkter. Kinesiske råvareprodusenter tilbyr slike råvarer til en betydelig lavere pris enn gruppens egenproduksjon i Porsgrunn/Norge.

RHI AG har i styremøte den 27 juli 2016 derfor besluttet at selskapet fremover i hovedsak vil benytte kinesiske råvarer i sin produksjon. Dette medfører at bestillinger av fused magnesia ikke lenger vil bli plassert hos Normag i Porsgrunn.

Styret i RHI Normag AS mottok beslutningen den 28 juli 2016. og besluttet på denne bakgrunn at videre produksjon av fused magnesia skulle stoppes med umiddelbar virkning inntil videre avklaring foreligger.

Selskapets produksjon av CCM (Caustic calcined magnesia) fortsetter, og leveranser til selskapets eksterne kunder går som normalt.

Styret I Normag har i samarbeid med de ansattes representanter innledet en prosess for hvordan selskapet skal tilpasse sin virksomhet til den situasjon bortfallet av fused magnesia produksjon for RHI representerer. Dette betyr bl.a en evaluering av potensielle kunder og markedssegmenter, foruten en videre evaluering av kostnadsbesparende tiltak. 

Inntil denne prosess er fullført vil det ikke være mulig å angi hvor mange arbeidsplasser som vil bli berørt av endringene.

Styret i RHI Normag AS

RHI Normag AS er en juridisk enhet under RHI AG. RHI AG er børsnotert i Wien. RHI AG er verdensledende i ildfaste produkter, og leverer til mer enn 10.000 kunder over hele verden. RHI AG driver 31 produksjonsanlegg som ligger i Europa, Amerika og Asia."

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler