Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Calora Subsea sikrer oljeflyten i verden

Calora Subsea sikrer at oljestrømmene flyter fra store havdyp og indre jordkjerner ut i kranene til verdens oljeindustri. I en anonym produksjonshall i Norges mest komplette industrimiljø på Herøya lages isolasjon til fleksible rør som sikrer oljeflyten.

I anonyme lokaler i Herøya Industripark produserer Calora Subsea fleksibel isolasjon til verdensmarkedet, forteller daglig leder Gard Madsen.

Verdens oljeindustri er avhengig av isolasjonsmaterialer, og etterspør stadig bedre egenskaper på produkter som kan sikre oljeflyten gjennom vekslende temperaturer – på vei fra store havdyp til overflaten.

Det Sandefjordbaserte selskapet Calora Subsea har siden 2007 utviklet seg til en verdensleverandør. Gründet av Allan Boye Hansen i 2007, på en idé med en kunde, startet selskapet produksjon i en hall i Herøya Industripark i 2008.   

Grenland på skift
Isolasjonsmateriale med spesielle egenskaper lages døgnkontinuerlig av Caloras seks produksjonsmedarbeidere. Flere har bakgrunn fra annen plastindustri i Grenland. Ifølge daglig leder Gard Madsen, er Grenland unik på døgnkontinuerlig drift.

– Her har vi en fantastisk mulighet til å drive døgnkontinuerlig produksjon. Det er ikke så lett å få til mange andre steder i Norge, sier han. – Høy produksjonskompetanse sammen med høy grad av automatisering gjør at vi kan produsere for verdensmarkedet herfra, forteller han.  

Innoverer for nye markeder
Calora Subsea produserer isolasjon til fleksible rør fra råvarer som leveres i bulk. Råstoffet blandes på en ny måte og ekstruderes til en profil. Egenskapene på produktene er viktige. Isolasjon av fleksible rør er avgjørende for å holde olje flytende gjennom ulike temperaturer – fra 1200-2000 meters dybde til overflaten – i tillegg til utfordring på trykk.

– Vi jobber nå med nye produkter som snart skal lanseres, forteller Madsen. Vi bruker eksisterende teknologi og innoverer for å finne andre bruksområder og komme inn på andre markeder. Vi har sammen med vår kunde allerede patentert nye produkter. Videre jobber vi også med utvikling av produkter som skal benyttes ned til 2500-3000 m vanndyp.

Prioriterer FoU samarbeid
For å komme inn i oljeindustrien må en forstå kvalitetssikringsarbeid. Dette er ikke noe man kan ta lett på, ifølge Madsen. Kravene til kvalitet har ført til en teknologiutvikling som norske miljøer har stått for.

Han forteller at Calora Subsea bruker mye ressurser på forskning og utvikling.– I tillegg til samarbeid med forskningsmiljøer og universiteter, har vi en fin relasjon til Norner, som gjør tester på produktene våre, samt at de bidrar i vår produktutvikling.

Calora Subseas produkt er fleksibel isolasjon til rør, Courtesy of NOV Flexibles

Bare å ’knipse’ på hjelp
Madsen mener Grenland og Telemark byr på mange sterke miljøer for industri som vil etablere seg.

– Her på Herøya finner vi det mest komplette industri- og servicemiljø i Norge, sier han fornøyd. Vi har tilgang på alle tjenester, og trenger vi hjelp, kan vi bare ’knipse’. Det er ideelt for å drive optimalt og konsentrere seg om vår kjernevirksomhet gjennom å spille på lag med andre miljøer.

Telemark Offshore-nettverket er også en positiv satsing, men det må ikke bli en sovepute, sier Madsen som mener at suksess er hardt arbeid.

Les mer: Om Calora Subsea AS.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler