Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Bilfinger produserer fagarbeidere og ansetter så det suser

– Vi produserer fagarbeidere. Det er viktig, og vi skal fortsette å satse på lærlinger enten markedet går opp eller ned. Det gir en stabilitet som er avgjørende – ikke minst for skolene, slår leder for Bilfinger Øst, Gunnar Bråthen, fast. 

Lærlinger hos Bilfinger og leder Gunnar Bråthen

Elleville lærlinger hos Bilfinger; fra venstre Bujar Jashari, plastmekaniker, Tommy Kåsene, plastmekaniker, Silje Eriksen, industrimekaniker, Stine Solberg, CNC-operatør, Arber Gashi, industrilærling, og Gunnar Bråthen, leder for Bilfinger Øst. (Foto: Tom Riis) 

Bråthen er opptatt av at selskapet tar samfunnsansvar og sørger for opplæring av nye fagarbeidere. I år tar Bilfinger inn 27 lærlinger i en rekke fag. I tillegg får to «Talenter» mulighet til å lære seg et fag, og det tas inn lærlinger på spesielle vilkår.

Nifs utvikling

– Vi ser at det kan være vanskelig å få tak i dyktige fagarbeidere innen noen fagområder, som mekanisk, sveis og stål. Det er en nifs utvikling, sier Bråten med trykk på nifs.

Bilfinger ansetter selv de beste lærlingene de lærer opp, men ikke alle får jobb. Bilfinger er del av et stort nettverk der kjennskapen til dyktige fagarbeidere stadig diskuteres. Det betyr i praksis at Bråthen tipser kolleger i andre selskap om hvem de bør vurdere å ansette.

Ansetter så det suser

– Vi er best på industrivedlikehold, men det kan vi ikke hvile på. I Bilfinger jobber vi hele tiden med å bli enda bedre, og vi skal spesialisere oss. I tillegg til industrivedlikehold satser vi på å levere tjenester til jernbane, vannkraft og offshore, sier Bråthen. – Vi skal spisse selskapet for å møte kravene industrien kommer til å stille framover.

Satsingen innebærer at Bilfinger har fullt trykk på ansettelser selv om det er tunge tider for industrien akkurat nå.

– Vi er utradisjonelle og ansetter folk på alle nivåer selv om vi er inne i vanskelige tider, sier Bråthen. – Vi ansetter så det suser, både ledere og fagarbeidere, i tillegg til at vi tar inn like mange lærlinger som vi pleier.

– Vi utnytter markedet og rekrutterer når andre trapper ned. Det er nå vi får tak i de dyktigste folkene.

Startet med fagbrev

Bråthen er selv fagarbeider. Han fikk sitt fagbrev som platearbeider på Trosvik i -74.

– Bakgrunnen min som fagarbeider er selvfølgelig en medvirkende årsak til at jeg synes rekrutteringen av fagfolk er så viktig. Jeg jobbet som platearbeider og har gått gradene på Trosvik og på Herøya. Med bakgrunn som fagarbeider har jeg jobbet som formann, sveiseleder og sveiseinspektør. Nå leder jeg Bilfinger Øst. Det viser at et fagbrev er et godt grunnlag for en karriere.

Bråthen har fulgt opp fagbrevet med kurs og opplæring underveis. Han har gått Hydros bedriftslederutdanning og har lært seg teknisk tegning. Nå sitter han som leder av en virksomhet med 520 ansatte, og har ansvar for rekruttering av både lærlinger og andre. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler