Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Baze går svært bra - ingen store krav til politikerne

– Markedet går som en kule om dagen, og rammebetingelsene i Grenland kan vi stort sett leve bra med. Vår største utfordring er rekruttering, og de gode kandidatene må vi hente utenfor vår egen region.

Fylkeskandidatene til stortingsvalget og NHO Telemark besøkte Baze Technology i formiddag, og fikk høre om muligheter og utfordringer. Fra venstre Arild Ljådal og Kerstin Laue, NHO, Sigurd Juvik, Baze, Bård Hoksrud, Frp, Beate Marie Dahl Eide, Sp, Nikolay Boye, NHO, Torgeir Fossli, Venstre, Reidar Steinstad, Rødt, Sigbjørn Molvik, SV, Geir Bekkevold, Krf, Terje Lien Aasland, Ap og Geir Elsebutangen, H.

Det var Sigurd Juvik, daglig leder i Baze Technology på Herøya, som oppsummerte slik i møte med Telemarkskandidatene til stortingsvalget. De er i disse dagene på bedriftsbesøk sammen med NHO Telemark, for å høre om muligheter og utfordringer med å drive næring i fylket. På Herøya fikk de med seg en interessant presentasjon av Baze Technology før de hastet videre til Isola.

Nye behov
Baze Technology er en ledende leverandør av driftsstøttesystemer til olje- og gassektoren, prosessindustrien og vindmølleparker. Selskapet har vært gjennom en stor omstilling de siste årene, og nye behov gjør at selskapet flytter i nytt bygg ved E18 på Lanner ved årsskiftet.

– Herøya Industripark har vært en flott lokalisering for oss i noen år, men flytting vil gi oss en effektivitetsgevinst – spesielt innenfor logistikk. Det er imidlertid viktig å bygge opp om etableringssteder som Herøya, som har all nødvendig infrastruktur og kompetanse, og som i tillegg nå har fått en industri-inkubator, understreket Juvik.

Attraktiv
Baze har rekruttert seks nye medarbeidere siste året, og fire av dem flyttet fra Oslo og "hjem". Selv om lønningene i Grenland ikke er på Oslo-nivå, mener Juvik at jobb i en spennende bedrift, i en region med lavere utgifter kompenserer for dette.

– Vi får ikke godt nok utdannete søkere fra Høgskolen i Telemark, konstaterer Juvik. Etter hans mening burde IT-studiet flyttes fra Bø til Porsgrunn og bygges ut med mastergrad. – Jeg tror flere utdanningsinstitusjoner lider under lokalsieringsdebatter, mener han.

Selv om Baze klarer seg bra og får finansiert sin utvikling, etterlyser Sigurd Juvik mer risikokapital. Mange bedrifter er avhengige av det for å kunne utvikle seg, og da er Såkornfond viktig, konstaterer han.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler