Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

BIS med nytt navn og logo: Welcome to the new world of Bilfinger!

Bilfingerkonsernet samler 60.000 ansatte worldwide under "Bilfinger"navnet og ny logo. Oppkjøp, vekst og strategisk endring av kjernevirksomhet ligger bak logoendring som nå rulles ut. BIS-selskapene på Herøya og i Norge får nye farger og nytt navn.

Forretningsutvikler Dag Strømme og HR-direktør Mirjam Tangen med den nye logoen i bakgrunnen.

Bilfingers aktive oppkjøpstrategi de siste 10 årene har endret konsernet fra å være entreprenørvirksomhet til å bli en av verdens ledende tjenesteleverandører til prosessindustri og energiprodusenter. 80 % av virksomheten er i dag tjenesteleveranser av ingeniørtjenester og vedlikehold. Og Bilfinger har gått fra å være et tysk selskap til å bli et europeisk selskap på børsen.

Kraftfullt
Oppkjøpet av Hydro Production Partner på Herøya med 2.200 ansatte i 2008 var et ledd i vekststrategien. BIS Production Partner ble etablert. Nå samler Bilfingerkonsernet et konglomerat av oppkjøpte selskaper og ansatte i Europa, India og nå sist USA under navnet Bilfinge og ny logo.

– De fleste her hos oss synes det er bra at vi framstår likt, forteller forretningsutvikler Dag Strømme, BIS Production Partner Holding. – Det blir mer kraftfullt, samler ansatte og er bra for kundene våre, uttaler han.

Utrullingen av nytt navn og logo skjer gradvis, men skal være avsluttet i løpet av 2013.

- Ny logo trykkes på etter hvert som vi bytter utstyr og materiell,  f.eks arbeidstøy, biler osv, forteller Mirjam Tangen HR direktør.  Vi er opptatt at det skal være kostnadseffektivt.

Satser stort
Bilfinger satser stort i Norge og på Herøya, og hovedkontoret for Norden er etablert der. Av 5.200 medarbeidere i hele Norden, er 4.000 i Norge, og 600 på Herøya.

– Norsk olje og gass-sektor er et interessant marked for oss, påpeker Dag Strømme. – Vår dimensjon i Norge er industrielt vedlikehold og ingeniørtjenester hvor vi leverer innenfor fagområdene mekanisk, elektro automasjon, industrimuring, bygg og logistikk.

Ny logo – Evighetsloop
Med en imponerende industrihistorie fra 1887, og med kraftig vekst i ryggen har Bilfinger valgt et logomerke som går inn i evigheten. Selve Möbius loop, loopen som aldri stopper. Selskapet med to navn opprinnelig, Bilfinger Berger, går nå videre med ett navn, nemlig Bilfinger.

– Navnediskusjonen var grundig, avslører Strømme. – Bilfingernavnet ble valgt fordi det hadde et sterkt brand og bidrar til å ta videre det som er bygd opp i konsernet. Vi er fornøyd, smiler Strømme og Tangen i det nye Bilfinger.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler