Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

BIS-lærlinger konkurrerer for å lære mer

– En lærling i automatiseringsfaget, og to i datastyrt maskinering (CNC) hos BIS Production Partner gir jernet for å kvalifisere seg til NM i yrkesfag 2012. De er enige om en ting: Gulroten med å delta i konkurranser er først og fremst det å lære mer og å teste seg selv.

Bildet av 3 lærlinger og arbeidsleder

Smaken på konkurranse
Kjetil Nilssen (19), Ilya Kuklin (20) og Stine Svendsen Solberg (21) startet alle som lærlinger hos BIS Production Partner høsten 2011. De tre har smaken på konkurranse.  Stine ble Telemarksmester i CNC (Computer Numerical Control) i 2011 og ble med i Østlandsmesterskapet, Ilya har deltatt i flere sveisekonkurranser og Kjetil Nilssen konkurrerte i skolemesterskapet for Automatiseringsfag, og vant NM i 2011.

Tid og nøyaktighet
Lærlingene trener nå hardt mot første kvalifiseringsrunde som skjer i april og mai. Da får de vite om de går videre til Yrkes NM på Lillestrøm 31. oktober til 2. november.

– Tid og nøyaktighet er det som teller for å vinne, forteller de. Vi konkurrerer mest for å lære mer, teste oss selv, og sammenligne oss med andre, samstemmer de tre som ikke er så opptatt av å vinne.

– Jeg blir bare stresset hvis jeg tenker på at jeg må vinne, sier Ilya. Jeg bare gjør det beste jeg kan.

Skaper positiv nysgjerrighet
Torgeir Sundby, ansvarlig for lærlinger hos BIS Production Partner, forteller at bedriften tar imot flere lærlinger hvert år. Akkurat nå er det førtifem totalt, fordelt på tolv forskjellige fag, og tre av disse skal altså konkurrere om å bli med i Yrkes NM.

– Vi synes det er spesielt moro når ungdommen har lyst til å være med på konkurranser, smiler Sundby. Det er nytt og skaper positiv nysgjerrighet for oss som jobber her også. Kommer de seg videre til NM, så må vi inn til Lillestrøm for å heie på dem.

Om kandidatene:

Kjetil Nilssen (19), lærling i automasjon, elev fra Skogmo. Vant NM 2011 i automatisering. Stiller nå i to-mannslag med tidligere klassekamerat, nå lærling hos Eramet. Trener på prosessutstyr på Høgskolen for å kvalifisere seg til Mecatronics NM. Kvalifisering i april. Oppgave: Bygge prosesslinje i miniatyr. Skru sammen mekaniske deler, koble elektrisk og programmere.  – Jeg er nok litt sta, men samarbeidet går bra på trening, sier Kjetil.

Ilya Kuklin (20), lærling i CNC, datastyrt maskinering, elev fra Croftholmen. Har vært med på sveisekonkurranser tidligere. Stiller i individuell konkurranse. Trener på CNC-maskin på verkstedet hos BIS Productionpartner. Oppgave: programmere en CNC-maskin. Kvalifisering i mai. – Hvis jeg tenker på å vinne blir jeg stresset, jeg bare gjør det beste jeg kan, sier Ilya.

Stine Svendsen Solberg (21), lærling i CNC, datastyrt maskinering, elev fra Hjalmar Johansen, Klosterskogen. Telemarksmester i 2011, og deltatt i Østlandsmesterskapet. Som Ilya stiller Stine i individuell konkurranse, trener på CNC-maskin hos BIS og skal kvalifisere seg i mai. – Jeg liker å teste meg selv og se hvordan jeg ligger an i forhold til andre, sier Stine.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler