Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Ambassadører fra hele verden besøkte Herøya Industripark

Under en strålende sommersol fikk utenlandske diplomater og deres ektefeller en industriell opplevelsestur i Herøya Industripark i ettermiddag. 

Et gruppebilde på toppen av Fullgjødselfabrikk 4 hører med til et besøk i industriparken.

Obligatorisk: Et gruppebilde på toppen av Fullgjødselfabrikk 4 hører med til et besøk i industriparken. Arne Oksvik fra Yara (foran til venstre) viste gjestene rundt.   

Besøket er initiert av utenriksdepartementet som årlig inviterer alle ambassadører til Norge på en rundreise. I år falt valget på Buskerud og Telemark.

Vertskapet på Herøya Industripark, smilte om kapp med solen. 

Den danske ambassadøren får informasjon om gjødselproduksjon av Yara sjefen, Per Knudsen.

Guidet industriopplevelse: Den danske ambassadøren får informasjon om gjødselproduksjon av Yara-sjefen, Per Knudsen. 

– Vi har hatt ambassadørbesøk tidligere, men det er første gang vi tar imot 45 diplomater på en gang. Vi skal vise oss fram på beste måte, og så håper jeg at de tenker på oss når de treffer noen som ønsker å etablere virksomhet eller investere i Norge, sa Thor Oscar Bolstad, direktør Herøya Industripark.

Ledelse og ansatte fra industriparken og bedrifter samt Porsgrunns ordfører tok godt imot og guidet de 80-talls skuelystne ambassadører og deres ektefeller til topps i Yaras fullgjødseltårn, gjennom Bilfingers plastverksted og og Elkem Solars produkjonshaller.

«Goodwill-operasjon»

Utenriksdepartmentets Lars Løberg som har ansvar for årets tur, liker å kalle det for en «goodwill-operasjon».

Utenriksdepartementets Lars Løberg er ansvarlig for årets «goodwill-operasjon» som han liker å kalle det

«Goodwill»: Utenriksdepartementets Lars Løberg er ansvarlig for årets «goodwill-operasjon» som han liker å kalle det. – Vi ønsker at ambassadører til Norge kjenner til og vet hvilke muligheter norsk næringsliv kan by på.

– Målet er at ambassadørene skal bli bedre kjent med Norge og norsk næringsliv, forteller han. – Det er viktig at ambassadører kjenner til og vet hvilke muligheter norsk næringsliv kan by på. Deres rolle er først og fremst på regjeringsnivå, men de kan også få spørsmål og oppdrag fra hjemlandet som krever svar, for eksempel fra investorer til næringsliv. Vi ser at turene kan gi en effekt. Rett etter en Sunnmørstur, vet vi at det ble arrangert et nytt besøk, forteller han.

Trenger ikke reise langt

Buskerud- og Telemarksopplevelsene har vært fulle av kontraster. Fra high-techmiljøene på Kongsberg, gjennom Telemarks industrihistorie, kultur og natur, til moderne prosessindustri på Herøya.

– Interessen har vært stor, og tilbakemeldinger vi har fått er at mange visste lite om Telemark. Og det til tross fra at Telemark ligger så nært Oslo! Det var en a-ha opplevelse for oss også. Det viser at vi ikke trenger å reise langt, sier Lars Løberg. 

Yaras grønne gjødsel-variant skapte engasjement på toppen av fullgjødseltårnet.

Engasjement på toppen: Yaras grønne gjødsel-variant skapte engasjement på toppen av fullgjødseltårnet. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler