Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

16 nyansatte til RHI Magnesita i går – stor optimisme i selskapet

Bilde av nyansatte i RHI Magnesita

De 16 nyansatte som begynte denne uka er hovedsakelig yngre fagarbeidere innen prosessfag, vedlikehold og lab. (Foto: Ole Bjørn Ulsnæs).

I går begynte 16 nyansatte ved RHI Magnesita på Herøya. De er hovedsakelig yngre fagarbeidere innen prosessfag, vedlikehold og laboratorium. Bemanningen teller nå over 100 ansatte, og optimismen i selskapet er stor. 

Det bekrefter Vidar Lid, SCM and Sales Manager i RHI Magnesita. Han forteller at de har økt produksjonen av fused magnesia fra måned til måned, og i september vil fabrikken være oppe i full produksjon. 

De 16 nyansatte var gjennom et felles program den første dagen, med orienteringer og omvisninger. Dagen etter startet første «ordentlige» arbeidsdag, og for noen av de nyansatte er jobben hos RHI starten på yrkeskarrièren. 

Ikke opplevd slik optimisme før

NAV Telemark følger nøye med på hva som foregår på Herøya, og gleder seg stort over den positive utviklingen hos RHI Magnesita og i andre bedrifter i parken.

– Industrien på Herøya er på mange måter en temperaturmåler for hvordan det er ellers i regionen og fylket, sier fungerende fylkesdirektør i NAV, Tone Størseth.

Fylkesdirektør Terje Tønnesen som har vært leder ved NAV i en årrekke, kan ikke huske å ha opplevd større optimisme enn nå. – Industrien drar andre næringer med seg, slik at de også tørr å ansette folk, understreker han.

NAV er i hyppig kontakt med RHI Magnesita, de har levert 30 CV’er i forbindelse med rekrutteringsprosessen, og bedriften har ansatt fem-10 fagarbeidere fra NAVs ruller.  – Det er stor etterspørsel etter fagarbeidere, og nå søker vi også etter fagarbeidere i Vestfold og Agder, opplyser Grunde Grimsrud ved NAV Porsgrunn.  

Seks år med opp- og nedturer 

Anlegget for produksjon av fused magnesia på Herøya ble startet opp i 2012, men ble stoppet i august 2016 fordi RHI Magnesita møtte sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer.

Produksjonslinjen ble imidlertid vedlikeholdt og holdt operativ selv om produksjonen sto, og i desember 2017, etter en vellykket testproduksjon, kunngjorde selskapet at de ville starte opp igjen. Da hadde også etterspørselen etter høykvalitets fused magnesia økt.

I løpet av fire måneders tid har RHI Magnesita, i tett samarbeid med de tillitsvalgte, rekruttert nye medarbeidere samtidig som de gradvis har faset inn smelteovner.   

Seks skift

– Vi har ansatt flere titalls nye medarbeidere de siste månedene, og blant disse er også erfarne tidligere RHI Magnesita-medarbeidere. Nå har vi den bemanningen som trengs for å kjøre fabrikken for fullt. I juli legger vi inn en tre ukers fabrikkstans/fellesferie, hvor vi skal gjøre vedlikeholdsarbeid i fabrikken og installere nytt utstyr, forteller Vidar Lid. 

Etter ferien går fabrikken over fra fem-skiftordning til seks skift. Det innebærer døgnkontinuerlig produksjon med egne ansatte, uten behov for å hente inn ferievikarer.  

Toppsjefen til Herøya

Innsatsen som ledelse og ansatte ved fabrikken har lagt de siste månedene har også toppledelsens oppmerksomhet. Fra 30. mai til 2. juni får fabrikken besøk av konsernets CEO, Stefan Borgas. Han skal gjøre seg kjent med fabrikken og arbeidet som har vært gjort, etter at det ble besluttet å starte produksjonen av fused magnesia igjen.  

– Vi ser fram til besøket, og til å vise hvilken innsatsvilje og engasjement som preger organisasjonen , sier en fornøyd Vidar Lid.  

Fakta om RHI Magnesita

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler