Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

REC stenger ned waferfabrikk 1 og 2 på Herøya fra 1. juli, og permitterer 300 ansatte. Planen er at fabrikkene skal stå i hele tredje kvartal.

Verdens største ildfaste murverksprodusent RHI AG, med hovedkontor i Wien, signerte 11.05.2011 kontrakt for overtagelse av 100 % av aksjene SMA Mineral Magnesia AS for rundt 100 millioner kroner. Dette skriver adm.dir Roger Gravdal i SMA Mineral Magnesia AS i en pressemelding idag.

INEOS ChlorVinyls signerte onsdag 4. mai en ny, langsiktig kraftavtale med Statkraft om levering av kraft til sine anlegg i Grenland, Telemark.

Antall hendelser og utrykninger i Herøya Industripark er redusert de siste tre årene. I 2008 rykket beredskapen ut mer enn 200 ganger, mens tallet i 2010 var rundt 150. En stor andel av utrykningene er såkalte blind-utrykninger, dvs. utrykninger uten reell årsak.

Herøya Industriparks kulturfond søker i disse dager etter gode kandidater til kulturprisen for 2010. — Har du forslag til en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats innen kultursektoren i Grenland, så send dette til oss innen 12. mai i år, sier styrets leder Åse Himle. Hun legger til at styret tolker kulturbegrepet bredt og håper å få inn mange forslag.

Herøya Industripark søker nå Klima- og forurensningsdirektoratet om ny tillatelse etter forurensningsloven. Med bakgrunn i ny organisering, struktur og eierforhold i industriparken, er det behov for en ny tillatelse fra Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) som regulerer ansvar og plikter som påhviler Herøya Industripark.

På NHO Telemarks årsmøte mandag 11. april ble Thor Oscar Bolstad fra Hydro i Herøya Industripark valgt til ny styreleder. Les mer om saken på NHOs nettside.

Bruk Bratsbergbanen flittigere! Denne oppfordringen kommer fra Telemark fylkeskommune og kommunenen i Grenland.

Logistikkparken Herøya

Logistikkparken ligger i nordenden av Herøya Industripark, på Roligheten, nærme Kulltangbrua. Grenland Logistikkpark AS kjøpte tomten med den gamle produksjonsbygningen etter at Porsgrunn Bad la ned virksomheten. I dag er 8 bedrifter på plass i nybyggene og i løpet av våren flytter det inn flere.

— Jeg er overbevist om at vi skal leve godt av industrien i framtiden, den er ingen solnedgangsnæring. Både sysselsettingen og produktiviteten øker og denne utviklingen vil fortsette, fastslo Nærings- og handelsminister Trond Giske på et godt besøkt møte i Folkets Hus i Porsgrunn mandag kveld.

Gassplakaten er oppdatert og sendes ut til alle husstander i Grenland onsdag 12. januar, samme dag som Sivilforsvaret vil teste sine tyfoner.

Selskapet Miljøbil Grenland AS endrer kursen til å bli et teknologiselskap, og må slanke organisasjonen. Rundt 10 ansatte vil bli sagt opp.

Innovasjon Norge bevilger 22 millioner kroner til solenergiselskapet REC. Tilskuddet sikrer fortsatt utvikling av teknologi i Norge, samt videre drift ved fabrikkene i Porsgrunn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler