Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
Bildet viser prosjektleder Jonny Olsen, BIlfinger og prosjekteier Kari-Anne Leth-Olsen, INOVOYN

INOVYN skal øke produksjonen av pasta-PVC fra 40 til 55 tusen tonn i fabrikken i Herøya Industripark. INOVYN står selv for prosessdesign, mens Bilfinger har fått ansvaret for prosjektledelse, detaljengineering, anskaffelse og anleggsledelse av utvidelsesprosjektet, som kalles «Venusprosjektet». 

03. januar 2019

Bildet viser glassblåser Konstantin Kraft-Poggensee

– Uten en glassblåser tilgjengelig er du på en måte låst som organisk kjemiker. Organisk kjemi uten en glassblåser er som å kjøre bil uten motor. Her i forskningsparken har vi en dyktig glassblåser som raskt kan lage den delen vi mangler. Alternativet er åtte til 12 ukers leveringstid fra produsenten. 

31. desember 2018

EIVA team

EIVA-SAFEX tilbyr fra nyåret et helt nytt robotiseringsprogram i samarbeid med EGH. 

27. desember 2018

Bildet av skiftet som skal være på jobb julaften

Drøyt 80 skiftansatte sørger for at fabrikkene i Herøya Industripark er i full drift på julaften, og at beredskapen er på topp. Med juletre i kontrollrommet og tradisjonell julemat blir det god stemning på skiftet!

24. desember 2018

I Herøya Industripark brukes det like mye vann per time som Skien kommune bruker per døgn. Kapasiteten er 9.000 liter vann hvert eneste sekund. Etter mer enn 50 års drift, var pumpene i industriparken nedslitt, og nå er Herøya Industripark AS i mål med oppgraderingen av råvannsanlegget.

20. desember 2018

Bildet viser Arne Kristian Rogne Øvland, Porsgrunn brannvesen.

Over halvparten av alle boligbranner i Norge starter på kjøkkenet, og stua er arnested nummer to. Branninspektør Arne Kristian Rogne Øvland ved Porsgrunn brannvesen har mange gode råd til hvordan du kan forhindre at julehøytiden blir ødelagt av brann.  

14. desember 2018

Bildet viser Irene Siljan Vestby

Industrial Green Tech (IGT) er en av årets nye Arena-klynger i Norwegian Innovation Clusters, utviklet av bedrifter fra Norges største industriregion, Grenland i Telemark. Medlemsbedriftene sikter høyt!

11. desember 2018

Bildet viser Praxairs nye gassflasker

Praxair Norge har fått ny eier, og det nye navnet på selskapet blir Nippon Gases Norge AS. Stig Are Karlsen som leder Praxairs virksomhet på Herøya, forteller at eierskiftet ikke innebærer endringer i aktiviteter.

06. desember 2018

bilde av Øyvind Oskarsen Due og Jan Liane som holder en hjortetakksaltboks

Produksjonen går for fullt hos Addcon Nordic i Herøya Industripark. Lageret av hjortetakksalt er nesten tomt, og flyplasser har allerede bunkret avisningsvæske for å møte vinteren. Den første skipslasten gikk til flyplassen på Grønland allerede i august!

04. desember 2018

Bildet viser EVRYs utviklingsteam

Norskutviklede Yara Birkeland vil bli verdens første elektriske og selvkjørende containerskip når det sjøsettes i 2020. EVRY er valgt som Yaras teknologipartner for å utvikle en IT-løsning for digitalisering av lasteprosessen på land for containere, inkludert kommunikasjon mot den nye terminalen på Herøya og containerskipet Yara Birkeland.

30. november 2018

Bildet viser Wolfram Franke i Yara Industrial, sammen med Rune Bakke (tv) og Carlos Dinamarca, USN Campus Porsgrunn

Mange gode krefter mobiliserer nå for å få til sømløst samarbeid mellom forskere og industrimiljøene i Herøya Industripark.  

27. november 2018

Bildet viser arrangørene av jernbaneseminar på Herøya.

Det er gode muligheter for å lykkes med en jernbaneterminal i Herøya Industripark, men mange forhold må løses først; Hvilken teknologi skal man velge, hvem skal investere og eie infrastrukturen, hvem skal eie togrutene og ha ansvar for å fylle vognene? 

23. november 2018

Bildet viser Wolfram Franke, Yara, Carlos Dinamarca og Rune Bakke, Universitetet i Sørøst-Norge (USN ) campus Porsgrunn.

En ny rensemetode for hydrogensulfid fra testbenken ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Porsgrunn, har blitt Yara Industrials nye miljøprodukt klart for test i industrien. Produktet løser et gassproblem og gjenbruker svovelavfall til nye produkter.

21. november 2018

Bildet viser prosjektleder Audun Elvik Thorsen

Rivingen av Bygg 28 – det gamle Sekkelageret og kontordelen fra 50-tallet i syd – er foreløpig ferdig. Det betyr at 26 meter av bygningskroppen er borte. Det er også Ro-ro-kaia og Etasjelagerkaia. Yara har formelt overtatt området, og ALTi Bygg og Anlegg AS har fått kontrakten påbygging av ny terminal og kai til den autonome containerbåten "Yara Birkeland".

16. november 2018

Bilde av Kristian Bogen, Eli Aamot og Sverre Gotaas

Forrige uke signerte Herøya Industripark AS, SINTEF og Universitetet i Sørøst-Norge avtaler som formaliserer enda tettere samarbeid mellom forskere og industrimiljøet i Herøya og Grenland. Målet er ny konkurransekraftig industri og å løse samfunnsutfordringer.

14. november 2018

Bilde av Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS (i midten) tok vel imot Håvard Moe (tv), teknologidirektør i Elkem og leder av styringsgruppen og Roger Strøm, sekretær i Prosess21

Prosess21 er på «roadtrip» i Norge for å få svar på spørsmål om hvordan livskraftig vekst skal skje parallelt med minimale utslipp i industrien. Prosess21 er videreføring av et samarbeid som bygger på den positive samhandlingen som oppstod under utarbeidelsen av Veikartet for prosessindustrien.

09. november 2018

Bildet viser representanter for Industrial Green Tech

Klyngen Industrial Green Tech som består av 22 sterke medlemsbedrifter i Grenland, har i dag fått status som Arena-klynge. Det innebærer statlig finansiering av et klyngeprogram der formålet er å gjøre Grenland til verdens første klimapositive industriregion. 

08. november 2018

Bilde av administrerende direktør Gisle Østereng og produksjonssjef Shaun Watkins.

En spennende oppstartsbedrift, Seram Coatings, har nylig etablert seg på Herøya med produksjon av ThermaSiC, et pulver som kan gi mindre slitasje på både fly, biler og mange andre maskiner.

06. november 2018

Svein Erik Mittet, leder Herøya Kompetansesenter, Tone Rabe HMSK-sjef Herøya Industripark AS og Vidar Ersnes, HMS-ingeniør Yara Porsgrunn. (Bildet eies av Herøya Industripark AS)

Herøya Industripark har tatt i bruk «Munio Access to Industry», en ny læringsplattform som samler all Helse-, Miljø- og Sikkerhetsopplæring på ett sted. Siden oppstarten i april har 650 personer gjennomført e-kurs i Munio kombinert med klasseromsopplæring hos Herøya Kompetansesenter.

02. november 2018

Hans Kristian Lahus, daglig leder i Powered by Grenland (bildet eies av Herøya Industripark AS)

– Å jobbe i team gir konkurransefordeler, sier Lahus. Powered by Telemark har hentet inn teamsjefen i Norges største profflag i langrenn, Team Telemark.

30. oktober 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler