Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Kineras nye Fast Fix-robot overbeviser – gjøres klar for markedet

09. oktober 2018

Siden starten i 2008 har Kineras gründerduo utviklet et sterkt beskyttende belegg, og har suksess med sin LineCoat som gir stålrør, bl.a. i skip og industri, unik beskyttelse og lang levetid.

Dette skjer før Yara Birkeland blir et selvgående containerskip fra Herøya

05. oktober 2018

Fra 2020 vil containerskipet Yara Birkeland være et vanlig innslag mellom Herøya Industripark og Brevik og Larvik havn, og fra 2022 kan containerskipet være selvgående.

Flyvning over Herøya Industripark onsdag 3. oktober

02. oktober 2018

TerraTec har fått tillatelse til å fly over Herøya Industripark onsdag 3. oktober. Herøya Industripark AS er oppdragsgiver.

IBKA bemanner opp og går internasjonalt – fra Herøya

02. oktober 2018

– En samlet og spisset industrisatsing med IBKA i Norge, Danmark og Storbritannia gjør at vi nå styrker kompetanse og kapasitet på industritjenester lokalt på Herøya. Det skal kundene merke, sier Truls Vad Fjeldberg, IBKA-gruppens toppsjef. Han  styrer IBKA-gruppens internasjonale satsing fra Herøya.

Hun følger med på trender som skal gjøre Yara mer bærekraftig

28. september 2018

– Jeg tror Yara og andre virksomheter kan bidra mer til sirkulærøkonomi i praksis, også lokalt på Herøya og i Grenland. Det sier trendanalytiker Sabine Tangenes i Yara Business Intelligence fra sitt kontor i Forskningsparken på Herøya.

CN Superpure – verdens beste kalksalpeter

25. september 2018

Verdens beste kalksalpeter skal produseres av Yara Porsgrunn. Ved fabrikken i Herøya Industripark er det bygd et nytt rensetrinn som fjerner resterende urenheter. Om alt går etter planen starter produksjonen for fullt i oktober.

Stor investeringsvilje fra industriparkens eiere – nå får Caverion nytt bygg

21. september 2018

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som overtok Herøya Industripark i midten av 2016, har vist god investeringsvilje. På to år har de investert rundt 100 millioner kroner i industriparken, og nå skal  Caverion få nytt bygg. 

Fire generasjoner Næss med Herøya Industripark som arbeidsplass

18. september 2018

I juli i år startet Kristine Welle Næss i jobben som prosesstekniker i Yaras ammoniakkfabrikk. 22-åringen er 4. generasjon Næss som jobber i Hydro, eller i Yara som har videreført gjødselproduksjonen på Herøya.

Godsterminal på Herøya – et spennende prosjekt under utredning

14. september 2018

Forholdene ligger godt til rette for en jernbaneterminal for gods i Herøya Industripark. Det mener Jernbanedirektoratet og Bane NOR som utreder saken sammen med vertskapet i industriparken, Vekst i Grenland og Grenland Havn. En samfunnsøkonomisk analyse er en viktig del av utredningen.   

Hendelse i tilknytning til Fullgjødsel 4-fabrikken

10. september 2018

Det var ved 1640-tiden i dag at det kom en tåkesky fra tårntoppen, skyen drev i retning mot Knarrdalstrand.

REC Solar fabrikken på Herøya kjører for fullt

07. september 2018

– I Herøya-fabrikken kjører vi bånn gass framover. Det finnes nye markedsmuligheter, og etter hvert vil endrede tollregimer og varsel om reduksjon av solcelleprosjekter i Kina stabilisere seg, sier fabrikksjef David Verdu i REC Solar på Herøya.

Yaras Bamboo-prosjekt har gitt ny salpetersyrefabrikk i verdensklasse

04. september 2018

Bamboo-prosjektet som ble avsluttet på vårparten har gitt Yara ny salpetersyrefabrikk i verdensklasse, og økt produksjon av syre, kalksalpeter og fullgjødsel (NPK). Prosjektet som har kostet 2,6 milliarder kroner befester Porsgrunn som en hjørnestein i Yaras produksjon. 

De nye lærlingene har ankommet Herøya

03. september 2018

Da har de ankommet, årets lærlinger. Ungdommen vi traff i dag fordeler seg på de tre bedriftene Bilfinger, Yara og AddCon. 

Hydrogenstasjonen på Herøya stenges ned fredag 30. august

30. august 2018

Selskapet Hyop som driver fire drivstoffstasjoner for hydrogen i Norge, legger ned stasjonene ved midnatt, fredag 30. august. Den første stasjonen, som ble etablert i 2007, ligger i Herøya Industripark.  

REC Solar-sjefen slutter – har stor tro på fabrikkene på Herøya og i Kristiansand

28. august 2018

Verksdirektør Geir Ausland i REC Solar Norway slutter etter 13 år i solenergiselskapet og sju år i Elkem før det. Han har bare godord å si om REC Solar-fabrikkene på Herøya og i Kristiansand. 

Noen av verdens største gass-selskaper kommer til Herøya Industripark for å lære om Connect LNGs muligheter

24. august 2018

– Noen av verdens største gassgiganter kommer, og noen vil også være med i operasjonen, forteller kommersiell sjef Magnus Eikens.

Herøya Industripark med hårete mål; ingen menneskestyrte kjøretøy i parken

14. august 2018

– Vi har et hårete mål om at vi innen noen år ikke skal ha menneskestyrte kjøretøy i industriparken. Digitalisering og autonomi er ikke et mål i seg selv, men vil bidra til å løse logistikk- og sikkerhetsutfordringer i industriparken. 

To nye pilotanlegg i industriparken – målet er kommersiell produksjon av sjeldne jordartsmineraler

13. august 2018

To pilotanlegg skal bygges i Herøya Industripark (HIP). Yara demoanlegg skal teste prosessen med å hente ut jordartselementer fra sin produksjon. Produktet fra Yara sendes videre til REEtec, som bygger et demoanlegg for å separere ut de sjeldne jordartsmetallene fra råstoffet de får fra Yara. 

Bedriftene i industriparken reduserer avfall på mobil – Ragn-Sells hjelper til

06. august 2018

Digitaliseringen er på full fart inn i avfallshåndteringsbransjen, og Ragn-Sells salgsrådgiver og avfallsguide Kjell Arvid Polsrød er på full fart inn med sin kundeportal på mobil for bedrifter i Herøya Industripark.

Asfalteringsarbeid på Hydrovegen fra mandag 6. august

02. august 2018

Herøya industripark AS skal i 2018 og 2019 asfaltere Hydrovegen. I 2018 skal det asfalteres fra og med rundkjøring 1 til og med rundkjøring 3, med oppstart nå i august.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler