Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
En viktig milepæl ble markert i dag, anleggsstart for den nye fabrikken til RHI AG. Foran fra venstre Roger Gravdal, leder av SMA Mineral Magnesia, Jørn Chramer, Veidekke Entreprenør. Thomas Müller, prosjektleder RHI AG og Merethe Pepevnik, SMA Mineral Magnesia. I bakgrunnen rundt 40 av de involverte.

RHI-prosjektet er i full mobilisering for den planlagte nye fabrikken i Herøya Industriparken. Selv om ikke alle avtaler er på plass ennå, starter grunnarbeidene om få dager.

Fra venstre: Geir Elsebutangen, Intpow, Victor Baan, Ekro, Barry White, USAs ambassadør i Norge, Gunn Marit Helgesen, Fylkesordfører i Telemark og Sigurd Juvik, Baze Technology.

Det var knyttet stor interesse til USAs ambassadørs besøk til Grenland idag. I et travelt program hadde han også funnet tid til å møte virksomheter ved Herøya Industripark.

For tjuende gang arrangeres HIP10'ern, med start og mål på Herøya. -I år har vi rekordstor forhåndspåmelding og vi forventer nærmere 200 deltakere til det 10 mil lange rittet som går rundt Farris søndag 21. august. Arrangementet er både for de som ønsker å konkurrere, mosjonister og for barn der vi har eget barneritt, sier leder i sykkelgruppa i Herøya Industriparks bedriftsidrettslag, Pål Klavenes.

INEOS ChlorVinyls sin eier, Kerling Plc, har sluttført kjøpet av Tessenderlo Groups sin europeiske klorvinyl-virksomhet. Kjøpesummen er 110 millioner euro. Dette er et betydelig skritt framover for utvikling av Ineos.

Kulturprisen for 2010 ble tildelt Anders Vangen, en av de mest aktive bidragsytere til et rikt kulturliv i Grenland. - Det er særlig hans evner som talentspeider, motivator og læremester for unge talenter som kulturfondet legger vekt på i sin begrunnelse, sier leder i fondet Åse Himle.

Bygget er buet, i frisk gulfarge og med god estetisk utforming.

Etter en litt trøblete oppstart er Norsk Jernbanedrift AS i rute. I mars neste år skal nybygget i Gunneklevfjorden stå ferdig - et buet bygg på 4220 m2 med god estetisk utforming. Dette blir selskapet hovedkontor.

- Etter et vanskelig 2009 med finanskrise, har Yara i Porsgrunn kommet mer enn styrket ut av 2010. Med produksjonsrekord i 2010 og lyse markedsutsikter for våre produkter, er Yara Porsgrunn godt rustet for fremtiden, sier Geert De Raedemaecker, direktør i Yara.

REC stenger ned waferfabrikk 1 og 2 på Herøya fra 1. juli, og permitterer 300 ansatte. Planen er at fabrikkene skal stå i hele tredje kvartal.

Verdens største ildfaste murverksprodusent RHI AG, med hovedkontor i Wien, signerte 11.05.2011 kontrakt for overtagelse av 100 % av aksjene SMA Mineral Magnesia AS for rundt 100 millioner kroner. Dette skriver adm.dir Roger Gravdal i SMA Mineral Magnesia AS i en pressemelding idag.

INEOS ChlorVinyls signerte onsdag 4. mai en ny, langsiktig kraftavtale med Statkraft om levering av kraft til sine anlegg i Grenland, Telemark.

Antall hendelser og utrykninger i Herøya Industripark er redusert de siste tre årene. I 2008 rykket beredskapen ut mer enn 200 ganger, mens tallet i 2010 var rundt 150. En stor andel av utrykningene er såkalte blind-utrykninger, dvs. utrykninger uten reell årsak.

Herøya Industriparks kulturfond søker i disse dager etter gode kandidater til kulturprisen for 2010. — Har du forslag til en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats innen kultursektoren i Grenland, så send dette til oss innen 12. mai i år, sier styrets leder Åse Himle. Hun legger til at styret tolker kulturbegrepet bredt og håper å få inn mange forslag.

Herøya Industripark søker nå Klima- og forurensningsdirektoratet om ny tillatelse etter forurensningsloven. Med bakgrunn i ny organisering, struktur og eierforhold i industriparken, er det behov for en ny tillatelse fra Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) som regulerer ansvar og plikter som påhviler Herøya Industripark.

På NHO Telemarks årsmøte mandag 11. april ble Thor Oscar Bolstad fra Hydro i Herøya Industripark valgt til ny styreleder. Les mer om saken på NHOs nettside.

Bruk Bratsbergbanen flittigere! Denne oppfordringen kommer fra Telemark fylkeskommune og kommunenen i Grenland.

Logistikkparken Herøya

Logistikkparken ligger i nordenden av Herøya Industripark, på Roligheten, nærme Kulltangbrua. Grenland Logistikkpark AS kjøpte tomten med den gamle produksjonsbygningen etter at Porsgrunn Bad la ned virksomheten. I dag er 8 bedrifter på plass i nybyggene og i løpet av våren flytter det inn flere.

— Jeg er overbevist om at vi skal leve godt av industrien i framtiden, den er ingen solnedgangsnæring. Både sysselsettingen og produktiviteten øker og denne utviklingen vil fortsette, fastslo Nærings- og handelsminister Trond Giske på et godt besøkt møte i Folkets Hus i Porsgrunn mandag kveld.

Gassplakaten er oppdatert og sendes ut til alle husstander i Grenland onsdag 12. januar, samme dag som Sivilforsvaret vil teste sine tyfoner.

Selskapet Miljøbil Grenland AS endrer kursen til å bli et teknologiselskap, og må slanke organisasjonen. Rundt 10 ansatte vil bli sagt opp.

Innovasjon Norge bevilger 22 millioner kroner til solenergiselskapet REC. Tilskuddet sikrer fortsatt utvikling av teknologi i Norge, samt videre drift ved fabrikkene i Porsgrunn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler