Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Styret i REC besluttet i går å stenge ned de to eldste fabrikkene på Herøya permanent, samt den multikrystallinske waferfabrikken i Glomfjord og solcellefabrikken i Narvik. Totalt 700 ansatte er direkte berørt av beslutningen.

Herøya Industripark. Foto: Tor Ø.Moen

Hydro har besluttet å gjøre Herøya Industripark om til et selvstendig aksjeselskap. Målet er å videreutvikle Herøya som en dynamisk, voksende og livskraftig industripark, som er godt posisjonert for å kunne gripe nye forretningsmuligheter og takle framtidige utfordringer.

Adm.dir Roger Gravdal og Adm.sjef og Controller Kaja Helgedagsrud i RHI Normag AS

— RHI Normag AS står for årets største investering for landbasert industri i Norge, sier en fornøyd adm.dir. Roger Gravdal. Det nye selskapet presenterte seg selv på en pressekonferanse idag, etter at alle avtaler nå er på plass.

Velkommen til Ineos og PVC-fabrikken, sier Marit Nes, kommunikasjonsansvarlig i Ineos (i midten). Foto:Å.Himle

— Dette var interessant og relevant. En annerledes skoledag. Jeg har lært mye i dag. Spennende å se hva kjemistudier kan føre til. Vi visste ikke at det lages så mange forskjellige produkter basert på kjemiske prosesser i industriparken.

Øystein Beyer fikk oppgaven med å sage over kobberrøret for offisielt å kunne erklære Grenland Logistikkpark for åpnet. Foto:T.Brekke

- Vi må se på Grenland som ett bo- og arbeidsområde, sa ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer, da han åpnet siste byggetrinn i Grenland Logistikkpark i dag.

Det blir oppstart av Eidangerparsellen høsten 2012. Det kunngjorde samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa på en pressefrokost i Grenland i morges.

Her er lærlingene med bedriftenes lærlingekontakter og Hilde Gunnulfsen fra Industrilærling. Foran fra v.: Kristin Bjåen, INEOS Bamble, Aggi Våtvik Pedersen, INEOS Norge, Dag Marthinsen, Kristian S. Olsen, Inger Johanne Rogn, Casandra Elise Grundsund, Michael Sandkjenn, Jørgen Bohlin, Mats Hansen, Marcello Skaugård, Susanne Hansen. Bak fra v: Tom Madsen, INEOS Norge, Nils Vilhelmsen, Noretyl, Simen W. Thingstad, Krister Bakken, Bård O. Auråen, Simon Holthe Lid, Hans Ruben Amundsen, Kjetil Erikstein, Thomas E. Selander, Alexander Choi Olsen, Kristoffer Føreland, Simen Barland Jensen, Fredrik Masdalen, Dag Petter Bentsen, Hilde Gunnulfsen, Industrilærling. Mats E. Jacobsen var ikke med på bildet. Foto: Marit Nes, INEOS

INEOS-bedriftene satser på ungdommen og har i høst tatt inn 22 nye lærlinger

REC forlenger den midlertidige reduksjonen i waferkapasitet, og varslet i går om at permitteringene på Herøya forlenges fram til årsskiftet.

En viktig milepæl ble markert i dag, anleggsstart for den nye fabrikken til RHI AG. Foran fra venstre Roger Gravdal, leder av SMA Mineral Magnesia, Jørn Chramer, Veidekke Entreprenør. Thomas Müller, prosjektleder RHI AG og Merethe Pepevnik, SMA Mineral Magnesia. I bakgrunnen rundt 40 av de involverte.

RHI-prosjektet er i full mobilisering for den planlagte nye fabrikken i Herøya Industriparken. Selv om ikke alle avtaler er på plass ennå, starter grunnarbeidene om få dager.

Fra venstre: Geir Elsebutangen, Intpow, Victor Baan, Ekro, Barry White, USAs ambassadør i Norge, Gunn Marit Helgesen, Fylkesordfører i Telemark og Sigurd Juvik, Baze Technology.

Det var knyttet stor interesse til USAs ambassadørs besøk til Grenland idag. I et travelt program hadde han også funnet tid til å møte virksomheter ved Herøya Industripark.

For tjuende gang arrangeres HIP10'ern, med start og mål på Herøya. -I år har vi rekordstor forhåndspåmelding og vi forventer nærmere 200 deltakere til det 10 mil lange rittet som går rundt Farris søndag 21. august. Arrangementet er både for de som ønsker å konkurrere, mosjonister og for barn der vi har eget barneritt, sier leder i sykkelgruppa i Herøya Industriparks bedriftsidrettslag, Pål Klavenes.

INEOS ChlorVinyls sin eier, Kerling Plc, har sluttført kjøpet av Tessenderlo Groups sin europeiske klorvinyl-virksomhet. Kjøpesummen er 110 millioner euro. Dette er et betydelig skritt framover for utvikling av Ineos.

Kulturprisen for 2010 ble tildelt Anders Vangen, en av de mest aktive bidragsytere til et rikt kulturliv i Grenland. - Det er særlig hans evner som talentspeider, motivator og læremester for unge talenter som kulturfondet legger vekt på i sin begrunnelse, sier leder i fondet Åse Himle.

Bygget er buet, i frisk gulfarge og med god estetisk utforming.

Etter en litt trøblete oppstart er Norsk Jernbanedrift AS i rute. I mars neste år skal nybygget i Gunneklevfjorden stå ferdig - et buet bygg på 4220 m2 med god estetisk utforming. Dette blir selskapet hovedkontor.

- Etter et vanskelig 2009 med finanskrise, har Yara i Porsgrunn kommet mer enn styrket ut av 2010. Med produksjonsrekord i 2010 og lyse markedsutsikter for våre produkter, er Yara Porsgrunn godt rustet for fremtiden, sier Geert De Raedemaecker, direktør i Yara.

REC stenger ned waferfabrikk 1 og 2 på Herøya fra 1. juli, og permitterer 300 ansatte. Planen er at fabrikkene skal stå i hele tredje kvartal.

Verdens største ildfaste murverksprodusent RHI AG, med hovedkontor i Wien, signerte 11.05.2011 kontrakt for overtagelse av 100 % av aksjene SMA Mineral Magnesia AS for rundt 100 millioner kroner. Dette skriver adm.dir Roger Gravdal i SMA Mineral Magnesia AS i en pressemelding idag.

INEOS ChlorVinyls signerte onsdag 4. mai en ny, langsiktig kraftavtale med Statkraft om levering av kraft til sine anlegg i Grenland, Telemark.

Antall hendelser og utrykninger i Herøya Industripark er redusert de siste tre årene. I 2008 rykket beredskapen ut mer enn 200 ganger, mens tallet i 2010 var rundt 150. En stor andel av utrykningene er såkalte blind-utrykninger, dvs. utrykninger uten reell årsak.

Herøya Industriparks kulturfond søker i disse dager etter gode kandidater til kulturprisen for 2010. — Har du forslag til en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats innen kultursektoren i Grenland, så send dette til oss innen 12. mai i år, sier styrets leder Åse Himle. Hun legger til at styret tolker kulturbegrepet bredt og håper å få inn mange forslag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler