Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Planene vil styrke konkurranseposisjonen for Rafnes-anlegget betydelig for fremtiden

Næringsminister Giskes millioner til en inkubator for industri og teknologi utløste stor begeistring i regionen. Nå er det bevilget 5 millioner til SIVA for etablering av en industriinkubator på Herøya. Går alt etter planen er inkubatoren som skal være tilknyttet industrimiljøet på Herøya, operativt over nyttår.

I dag åpnet RHI fabrikken på Herøya. – Fabrikken er viktig i vår strategi for å bli en stabil leverandør av kvalitetsprodukter til våre kunder i hele verden. En milepæl for RHI konsernet, sa RHIs konsernsjef Franz Struzl.

Victor Dias og Stian Endresen er i full gang med oppkjøring av RHI-fabrikken på Herøya. Før det var de med å starte opp REC og SIC. Møt fabrikkproffene på oppstart og drift.

– Gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver, sier Lene Rambekk som begynner i ny jobb 1. november.

Herøya Industripark AS og Herøya Nett AS er to nye aksjeselskap som er etablert gjennom en fisjon fra Norsk Hydro Produksjon AS. Selskapene er operative fra i dag, 1. november 2012.

Er Grenlandsindustrien klare for å omsette milliarder av kroner til klimavennlig industriutvikling? Spørsmålet skapte stort engasjement fra bedrifter og politikere som deltok på TEKNAs og ZEROs debattmøte på Herøya denne uka.

Fredag 26.10. starter sprengningsarbeider i forbindelse med legging av fjernvarmeledning i Gate 14. Arbeidet vil pågå over noe tid, antakelig 1-2 uker.

Regjeringen vil tilrettelegge for industrien gjennom CO2-kompensasjon og klimateknologifond. Hva betyr dette for industribedriftene i Grenland?

Bilfingerkonsernet samler 60.000 ansatte worldwide under "Bilfinger"navnet og ny logo. Oppkjøp, vekst og strategisk endring av kjernevirksomhet ligger bak logoendring som nå rulles ut. BIS-selskapene på Herøya og i Norge får nye farger og nytt navn.

Blir Kjetil Nilssen, Henrik Skoe og Stine Svendsen Solberg de nye norgesmesterne? Muligheten er der når lærlingene skal konkurrere om tittelen i automasjon og CNC (Computer Numerical Control) på yrkes-NM i november.

– Vi fikk en skikkelig tankevekker om vann og klimautfordringer. Visste ikke at industrien trenger kompetanse på vann, sa realfagselever som hørte på Statoil, Yara og Høyskolen under forskningsdagen på Herøya.

Yara Technology Centre har fått 25 nye medarbeidere siden 2011. De er rekruttert for å bidra til innovasjonsdrevet utvikling i selskapet. Yara satser for fullt på forbedringer og innovasjoner innenfor gjødsel, matproduksjon og miljø.

8. november har RHI offisiell åpning av sin nye fabrikkk på Herøya, med inviterte gjester fra Norge og Østerrike. RHIs CEO Franz Struzl kommer til åpningen, sammen med representanter for det offisielle Telemark og samarbeidspartnere.

Vertskapet i Herøya Industripark har nylig laget en kort profileringsfilm på norsk og engelsk, til bruk i kommunikasjons- og markedsarbeidet.

I løpet av tre uker i månedsskifte september -oktober skal 450-500 personer gjøre vedlikehold på  anleggene i Yaras Ammoniakkfabrikk. Det er tid for den store revisjonsstansen som skjer hvert 4-5 år.

Yaras fullgjødselproduksjon går så det suser. – Sommeren 2012 er den beste noensinne, sier fabrikksjef Per Knudsen (bildet) fornøyd.

Nå har både nordveggen og østveggen på prilletårnet i Fgj.4-fabrikken fått Yara-logo. 

– Grenland er et aktuelt rekrutteringsområde vi kan benytte, sier FMC Technologies og Norsk Analyse som nettopp har etablert seg på Herøya.  

241 ansatte fra den nedlagte REC-fabrikken har begynt i nye jobber, startet studier eller funnet annen løsning for framtiden. – Det har gått veldig bra for mange, sier Ole Bjørn Skoftedalen som er ansvarlig for omstillingsarbeidet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler