Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Mens andre drar på vinterferie neste uke skal stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) være tett på industrien i Herøya Industripark.

Med ny visuell profil, nytt friskt utseende og oppdaterte sider ønsker Herøya Industripark velkommen til sin nye hjemmeside.

At industri er en del av løsningen for god klimapolitikk i Norge sa alle debattantene seg enig i, da NRK i går sendte industri- og klimadebatt direkte fra Herøya Industripark. Og forslag om et klimatiltaksfond applauderes både av industri og politikere. Industrien vil gjerne forhandle rammebetingelser nå, mens politikerne sliter med å komme i mål med klimameldingen.

Yara leverte et sterkt 4. kvartals resultat i dag, og for 2011 det beste årsresultatet for Yara så langt.

En av forsøkshallene i Herøya Forskningspark er TV-studio når NRK sender debatt på direkten 8. februar kl 17.10. Miljøbevegelsen møter industrien, så her blir det heftig debatt, lover programleder Richard Aune.

Spillvarmen fra Yara går ikke til spille. Skagerak Varme planlegger nå nytt fjernvarmeanlegg  på Herøya som skal utnytte mer overskuddsvarme fra Yaras fabrikk.  

Hydro har sagt opp avtalen med Porsgrunn kommune om brannberedskap på Herøya med virkning fra 31.12.2011, med to års oppsigelsestid.

Det er stor glede i Grenland over regjeringens beslutning om å gå inn for dobbeltspor på strekningen Farriseidet-Porsgrunn. Leder for Herøya Industripark, Thor Oscar Bolstad, understreker at dette er en viktig beslutning for næringsliv og befolkning i regionen.

Energieffektiviseringen i Yaras bulklager har vært vellykket. Årlig sparer man 1, 5 millioner kroner på å regulere varmen etter relativ fuktighet i hallene.

Ineos AS har best renhold og orden på sine uteområder av samtlige virksomheter på Herøya industripark.

I november 2009 startet SMA Mineral Magnesia AS med gjenbruk av et biprodukt. Det har ført til en energisparing på rundt 2 400 000 kroner årlig for bedriften.

- Begynn i industrien. Da tjener du godt og får spennende oppgaver. Det var budskapet fra lærlingene på PILOTs stand på yrkesmessa på Stevneplassen i Skien forrige uke.

— Å spre matglede til flest mulig, og særlig til barn og unge, er det viktigste. Dette sier årets vinner av Herøya Industriparks Kulturpris, Ellen Dagsrud, som idag mottok prisen for sin innsats for Mersmak i Skien og for å ha bidratt til at festivalen har det nivået den har idag. Kulturprisen er på 30.000 kroner.

Konserndirektør for teknologi og ny energi i Statoil, Margareth Øvrum, skryter av flerfaseriggen på Herøya og kaller anlegget for en juvel i Statoils forskningsportefølje.

Addcon har i løpet av en 2-års periode investert ca 30 millioner kroner i sine anlegg på Herøya. Torsdag 30. september er offisiell åpning av nytt tapperi og idag gjøres de siste forberedelser før gjestene kommer.

Torsdag gjorde kulturfondet sine siste tildelinger for 2009. To stipendier og en ildsjelpris ble delt ut til tre heldige vinnere.

— RECs waferfabrikker på Herøya må tilpasse seg en knallhard konkurranse fra de asiatiske landene. Vi har allerede halvert produksjonskostnadene to ganger og må gjøre det igjen. Det dreier seg om å få kontroll på prosessene i hele verdikjeden, og der har vi mye å lære av asiatene.

— Industrien på Herøya har store spillvarmekilder som kan utnyttes bedre enn de gjøres i dag. Og med kort avstand til brukerne kan Herøya bli Porsgrunns varmesentral, sa Ingrid Sørum Melaaen, rådgiver i Skagerak Nett, under ENØK-dagen på Herøya i går.

- Herøya Industripark er et av de beste eksemplene på norsk industris omstillingsevne. Her satses det på framtidens arbeidsplasser, ikke på gårdagens.

Styret i REC ønsker å stenge ned ytterligere waferkapasitet på Herøya, og har innledet en prosess med fagforeningene med sikte på å permittere 200 ansatte fra 1. desember og ut 1. kvartal 2012. Det er den vanskelige markedssituasjonen som er årsak til dette, opplyser REC i en børsmelding.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler