Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Energieffektiviseringen i Yaras bulklager har vært vellykket. Årlig sparer man 1, 5 millioner kroner på å regulere varmen etter relativ fuktighet i hallene.

Ineos AS har best renhold og orden på sine uteområder av samtlige virksomheter på Herøya industripark.

I november 2009 startet SMA Mineral Magnesia AS med gjenbruk av et biprodukt. Det har ført til en energisparing på rundt 2 400 000 kroner årlig for bedriften.

- Begynn i industrien. Da tjener du godt og får spennende oppgaver. Det var budskapet fra lærlingene på PILOTs stand på yrkesmessa på Stevneplassen i Skien forrige uke.

— Å spre matglede til flest mulig, og særlig til barn og unge, er det viktigste. Dette sier årets vinner av Herøya Industriparks Kulturpris, Ellen Dagsrud, som idag mottok prisen for sin innsats for Mersmak i Skien og for å ha bidratt til at festivalen har det nivået den har idag. Kulturprisen er på 30.000 kroner.

Konserndirektør for teknologi og ny energi i Statoil, Margareth Øvrum, skryter av flerfaseriggen på Herøya og kaller anlegget for en juvel i Statoils forskningsportefølje.

Addcon har i løpet av en 2-års periode investert ca 30 millioner kroner i sine anlegg på Herøya. Torsdag 30. september er offisiell åpning av nytt tapperi og idag gjøres de siste forberedelser før gjestene kommer.

Torsdag gjorde kulturfondet sine siste tildelinger for 2009. To stipendier og en ildsjelpris ble delt ut til tre heldige vinnere.

— RECs waferfabrikker på Herøya må tilpasse seg en knallhard konkurranse fra de asiatiske landene. Vi har allerede halvert produksjonskostnadene to ganger og må gjøre det igjen. Det dreier seg om å få kontroll på prosessene i hele verdikjeden, og der har vi mye å lære av asiatene.

— Industrien på Herøya har store spillvarmekilder som kan utnyttes bedre enn de gjøres i dag. Og med kort avstand til brukerne kan Herøya bli Porsgrunns varmesentral, sa Ingrid Sørum Melaaen, rådgiver i Skagerak Nett, under ENØK-dagen på Herøya i går.

- Herøya Industripark er et av de beste eksemplene på norsk industris omstillingsevne. Her satses det på framtidens arbeidsplasser, ikke på gårdagens.

Styret i REC ønsker å stenge ned ytterligere waferkapasitet på Herøya, og har innledet en prosess med fagforeningene med sikte på å permittere 200 ansatte fra 1. desember og ut 1. kvartal 2012. Det er den vanskelige markedssituasjonen som er årsak til dette, opplyser REC i en børsmelding.

Styret i REC besluttet i går å stenge ned de to eldste fabrikkene på Herøya permanent, samt den multikrystallinske waferfabrikken i Glomfjord og solcellefabrikken i Narvik. Totalt 700 ansatte er direkte berørt av beslutningen.

Herøya Industripark. Foto: Tor Ø.Moen

Hydro har besluttet å gjøre Herøya Industripark om til et selvstendig aksjeselskap. Målet er å videreutvikle Herøya som en dynamisk, voksende og livskraftig industripark, som er godt posisjonert for å kunne gripe nye forretningsmuligheter og takle framtidige utfordringer.

Adm.dir Roger Gravdal og Adm.sjef og Controller Kaja Helgedagsrud i RHI Normag AS

— RHI Normag AS står for årets største investering for landbasert industri i Norge, sier en fornøyd adm.dir. Roger Gravdal. Det nye selskapet presenterte seg selv på en pressekonferanse idag, etter at alle avtaler nå er på plass.

Velkommen til Ineos og PVC-fabrikken, sier Marit Nes, kommunikasjonsansvarlig i Ineos (i midten). Foto:Å.Himle

— Dette var interessant og relevant. En annerledes skoledag. Jeg har lært mye i dag. Spennende å se hva kjemistudier kan føre til. Vi visste ikke at det lages så mange forskjellige produkter basert på kjemiske prosesser i industriparken.

Øystein Beyer fikk oppgaven med å sage over kobberrøret for offisielt å kunne erklære Grenland Logistikkpark for åpnet. Foto:T.Brekke

- Vi må se på Grenland som ett bo- og arbeidsområde, sa ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer, da han åpnet siste byggetrinn i Grenland Logistikkpark i dag.

Det blir oppstart av Eidangerparsellen høsten 2012. Det kunngjorde samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa på en pressefrokost i Grenland i morges.

Her er lærlingene med bedriftenes lærlingekontakter og Hilde Gunnulfsen fra Industrilærling. Foran fra v.: Kristin Bjåen, INEOS Bamble, Aggi Våtvik Pedersen, INEOS Norge, Dag Marthinsen, Kristian S. Olsen, Inger Johanne Rogn, Casandra Elise Grundsund, Michael Sandkjenn, Jørgen Bohlin, Mats Hansen, Marcello Skaugård, Susanne Hansen. Bak fra v: Tom Madsen, INEOS Norge, Nils Vilhelmsen, Noretyl, Simen W. Thingstad, Krister Bakken, Bård O. Auråen, Simon Holthe Lid, Hans Ruben Amundsen, Kjetil Erikstein, Thomas E. Selander, Alexander Choi Olsen, Kristoffer Føreland, Simen Barland Jensen, Fredrik Masdalen, Dag Petter Bentsen, Hilde Gunnulfsen, Industrilærling. Mats E. Jacobsen var ikke med på bildet. Foto: Marit Nes, INEOS

INEOS-bedriftene satser på ungdommen og har i høst tatt inn 22 nye lærlinger

REC forlenger den midlertidige reduksjonen i waferkapasitet, og varslet i går om at permitteringene på Herøya forlenges fram til årsskiftet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler