Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Industrieksperter fra Herøya og Grenland i Industrial Green Tech-klyngen (IGT) gjennomførte nylig sitt fjerde gruppemøte om industriell sirkulærøkonomi i Herøya Industripark.

03. september 2019

Tove Kilen viser inn mot nyoppussede lokaler

Ranold og SINTEF Tel Tek flytter inn i nye moderne kontormiljøer i Herøya Forskningspark i løpet av høsten og på nyåret 2020. 

29. august 2019

Bilde av bygningsmasse som nå skal leies av NEL

Hydrogenselskapet NEL etablerer seg hos Herøya Industripark i Porsgrunn med en mulighet for en elektrolyseproduksjon på mer enn 1 GigaWatt i året. Det er sikret lokaler på 15.000 m2 for en avansert produksjonslinje og produksjonsprosess.

28. august 2019

Herøya Industripark AS, Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Tel-Tek ruller videre de populære faglunsjene i Herøya Forskningspark.

27. august 2019

Odd-Arne Lorentsen og Gaute Finstad viser frem gjødsel

På Herøya utreder nå Yara sammen med norske NEL Hydrogen Electrolyser et prosjekt for produksjon av hydrogen med fornybar energi som skal gi «grønnere gjødsel».

22. august 2019

Bilde av Anders Holst

I dag får Herøya Industripark og Porsgrunn sentrum energi fra Yaras gjødselproduksjon på Herøya til oppvarming av omlag 60 næringsbygg, samt gatevarme og en fotballbane.  

20. august 2019

Bilde av type drone på vann

I september starter Hydro testing som skal gi svar på hvilket utstyr og tildekkingsmasser som er best egnet for å dekke til forurenset bunnslam i Gunneklevfjorden ved Herøya. 

13. august 2019

Sverre Gotaas

- Vi ønsker å få til en klynge her, sier Sverre Gotaas.

02. august 2019

Bilde viser fra venstre: Hanne Balgaard Eriksen (18), Tonje Gløsmyr (24) og Espen Klavenes (20).

De tre sommervikarene på F-skiftet i Yaras Skipningsavdeling har vært gjennom teorikurs og 40 timer praktisk opplæring for å kunne kjøre hjullaster på Yaras kaier. 

25. juli 2019

Bilde av teamet rundt et bord

Fagskolene i Telemark og Vestfold, industri- og teknologinettverkene i Telemark, Industrial Green Tech (IGT) og Herøya Kompetansesenter (HKS) som er en del av TS Group, samler en helt ny og solid læringsplattform. 

17. juli 2019

Bilde av to menn på taket av fabrikkbygning

En stor mobilkran og hull i taket. Det var nødvendig da RHI Magnesita på forsommeren skulle oppgradere elektrostatfilteret i fabrikken i Herøya Industripark. 

10. juli 2019

Sintef og Herøya Industripark signerer etablering

Når SINTEF Tel-Tek flytter inn i Forskningsparken på Herøya betyr det at industrien ikke bare får tilgang til de rundt 20 medarbeiderne, men 2000 forskere i SINTEF.

05. juli 2019

Bilde av Kristian Solberg foran Metallco-tomta.

Herøya industripark AS (HIP AS) tilrettelegger nye tomtearealer for nye virksomheter på Roligheten, Herøyas nordre industriområde. Der er det slett ikke rolig akkurat nå.  

03. juli 2019

Photo of summer students at Yara

Hvert år kommer et utvalg studenter som har konkurrert seg gjennom nåløyet til industriell sommerpraksis hos bedrifter i Herøya Forskningspark. 14 studenter er på plass hos Yara Technology og Equinor.  

27. juni 2019

Bildet av møtedeltakere

Herøya Industripark AS sparket i gang en ny samarbeidsplattform med InSiteBavaria (Bayern) og Invest in Norway i Herøya Industripark nylig.

25. juni 2019

Rolf Olaf Larsen i Herøya Industripark AS (HIP AS) innledet med å rose forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Industri med gode foredrag om viktige industrielle temaer gjennom vårsemesteret.

20. juni 2019

Stian Endresen, RHI Magnesita, og Svein Erik Mittet, Herøya Kompetansesenter.

Stian Endresen og kollegaer i RHI Magnesita var i full sving med å starte opp igjen fused-magnesia fabrikken i Herøya Industripark våren 2018. Samtidig åpnet Svein Erik Mittet dørene til Herøya Kompetansesenter (HKS), et nytt kurs og opplæringssenter for industribedrifter. 

18. juni 2019

Jan Jonas, Larvik Havn

I 2020 kommer det verdenskjente containerskipet Yara Birkeland til Larvik Havn. Da starter testkjøring mellom Herøya Industripark, og havneterminalene i Grenland og Larvik. I Larvik er de i full fart med forberedelsene. 

13. juni 2019

Einar Halvorsen og Frank Karlsen, USN, Campus Horten

Under faglunsjen i Herøya Forskningspark i mai inviterte Herøya Industripark AS, forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Industri bedrifter til nye samarbeid på løpende bånd. 

11. juni 2019

Produksjonssjef Toril Roberg og daglig leder Sigve Sporstøl i REEtec

REEtecs industriskala demoanlegg, for å separere ut sjeldne jordarter, er i full drift i Bygg 125 i Herøya Industripark. Målet med anlegget er å vise at selskapets løsninger fungerer. Neste steg blir å finansiere en framtidig fabrikketablering.

07. juni 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler