Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
Bildet av møtedeltakere

Herøya Industripark AS sparket i gang en ny samarbeidsplattform med InSiteBavaria (Bayern) og Invest in Norway i Herøya Industripark nylig.

25. juni 2019

Rolf Olaf Larsen i Herøya Industripark AS (HIP AS) innledet med å rose forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Industri med gode foredrag om viktige industrielle temaer gjennom vårsemesteret.

20. juni 2019

Stian Endresen, RHI Magnesita, og Svein Erik Mittet, Herøya Kompetansesenter.

Stian Endresen og kollegaer i RHI Magnesita var i full sving med å starte opp igjen fused-magnesia fabrikken i Herøya Industripark våren 2018. Samtidig åpnet Svein Erik Mittet dørene til Herøya Kompetansesenter (HKS), et nytt kurs og opplæringssenter for industribedrifter. 

18. juni 2019

Jan Jonas, Larvik Havn

I 2020 kommer det verdenskjente containerskipet Yara Birkeland til Larvik Havn. Da starter testkjøring mellom Herøya Industripark, og havneterminalene i Grenland og Larvik. I Larvik er de i full fart med forberedelsene. 

13. juni 2019

Einar Halvorsen og Frank Karlsen, USN, Campus Horten

Under faglunsjen i Herøya Forskningspark i mai inviterte Herøya Industripark AS, forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Industri bedrifter til nye samarbeid på løpende bånd. 

11. juni 2019

Produksjonssjef Toril Roberg og daglig leder Sigve Sporstøl i REEtec

REEtecs industriskala demoanlegg, for å separere ut sjeldne jordarter, er i full drift i Bygg 125 i Herøya Industripark. Målet med anlegget er å vise at selskapets løsninger fungerer. Neste steg blir å finansiere en framtidig fabrikketablering.

07. juni 2019

litn gutt i uniform som ser i mikroskop

Festivalstemningen tok av på Herøya i går. Anslagsvis kom det nesten like mange som jobber i Herøya Industripark. Rundt to tusen var med å feire starten på første gjødselproduksjon på Herøya for 90 år siden. 

05. juni 2019

Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS, på faglunsj i Forskningsparken,

Herøya Industripark AS (HIPAS) og Universitetet i Sørøst-Norge (USN) vil gjøre etter- og videreutdanning for ingeniører lettere tilgjengelig.

31. mai 2019

https://www.heroya-industripark.no/aktuelt/Det-gamle-dioksinrenseanlegget-rives

– Det er viktig å være tett på kundene våre, støtte opp under behovene deres, og være proaktive når kundene ønsker endringer, sier Jeanine Christensen Winther og Paolo Cremonini i Bilfinger IM. 

28. mai 2019

Det nærmer seg 4. juni. Vi feirer 90 år med produksjon på Herøya, og inviterer alle våre naboer i Grenland til Den Store Nabofesten.

24. mai 2019

Innledere Industrikonferansen

– Jeg vil snakke om muligheter, sa Terje Lien Aasland, nestleder i næringskomiteen (AP). Han åpnet industrikonferansen som var startskuddet på Industri- og teknologidager 2019 i Grenland.  

22. mai 2019

Etter påske startet arbeidet med riving av den siste delen av Bygg 28 – eller Etasjelageret som det også kalles. Deretter blir området ryddet og klargjort slik at Yara kan starte bygging av ny kai for Yara Birkeland. 

21. mai 2019

Herøya Arbeiderforening med Janicke Andreassen og John Øivind Selmer.

– Vi i Herøya Arbeiderforening stiller «mannsterke» på Den Store Nabofesten, 4. juni, og håper å ta imot mange besøkende i teltet vårt. Her arrangerer vi quiz, og lover en flott premie til vinneren: En langhelg på en av hyttene våre på Bjørkøya.  

16. mai 2019

studenter på oppdrag for gründer

Fem studenter fra to studieretninger, Ren energi- og prosessteknologi samt Informatikk og automatisering ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn har fått bachelor oppgaven og testmulighetene de drømte om innenfor solcelleteknologi og fornybar energi.

14. mai 2019

Bildet viser Øyvind Lindgren, Bilfinger (t.v.) og Tommy Brettvik, Mantena.

Bilfingers jernbanevirksomhet som startet i 1991, har blitt en langvarig suksess. Nå omfatter den også vedlikehold av hjulakslinger. I Bygg 114 i Herøya Industripark har Bilfinger sitt eget jernbaneverksted, og leverer til krevende kunder som Grenland Rail, Norsk Jernbanedrift Railvac og Bane NOR.   

09. mai 2019

Irene Siljan Vestby og Gard Madsen

Årets Industridager 2019 er utvidet til et to-dagers industri-, teknologi- og ledelsesevent, som går av stabelen 21.-22. mai i Porsgrunn.

07. mai 2019

service på sykkel

HMS-dagen startet med at alle som kom på jobb ble møtt av velkomstkomiteer ved alle portene i parken. Det ble delt ut frokostpakke og informasjon om dagen. Klokka 10.00 var det en fabrikkalarmøvelse, og ved lunsjtider samlet folk seg til fellesaktiviteter utenfor hovedkantina.

02. mai 2019

En framtidsrettet og dynamisk arena for teknologibedrifter i regionen vår. Det er visjonen for det «nye» administrasjonsbygget i Herøya Industripark, som nå skal gjennomgå en omfattende rehabilitering; en makeover.

02. mai 2019

Jo-Ela Johansen, Yara og Karsten Rabe, NOAH

Forskningsrådet ga topp «rating» og 20 millioner til kompetanseprosjektet PRICE (“Process industries in the circular economy – Prosessindustri i den sirkulære økonomien") som samler forskningsinstitusjonene NTNU, UiO og SINTEF Industri og seks industriaktører.

29. april 2019

1. juni i år er det 90 år siden første kalksalpeter kom ut av fabrikken på Herøya. Dette skal feires sammen med befolkningen i Grenland på «Den store nabofesten», tirsdag 4. juni fra kl. 16. Bli med du også! 

25. april 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler