Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Storulykkevirksomhetene på Herøya har krav om å informere naboene sine om virksomhetens sikkerhetsarbeid og risikopotensialer ihht. Storulykkeforskriften.

Øyvind Strand ble idag tildelt Herøya Industriparks kulturpris for 2011. I tillegg fikk de to unge utøverne Frida Thorsås, friidrett, og Fredrik Hassel, tubaist, hvert sitt stipend, og Elle Flogstad og John Fredrik Fosse fikk begge en ildsjelpris for lang og tro tjeneste innen kulturlivet i Grenland.

– Pr i dag teller vi 84 som har avklart nye jobbforhold, og kanskje er det er enda flere, bekrefter Ole Bjørn Skoftedalen fra BIS Production partner IFS, som er ansvarlig for omstillingsarbeidet etter nedleggelsen av REC-fabrikkene.

Yara har besluttet å øke produksjonskapasiteten ved fabrikken i Porsgrunn med 300.000 tonn, og har bevilget 300 millioner kroner.

 Det er mulig og lønnsomt å være etablert i Grenland og jobbe med internasjonal oljeindustri, sa Trygve Rinde, daglig leder i Acona på offshoremøtet i Herøya Forskningspark i går. Arrangør var MadeinGrenland, Innovasjon Norge Telemark og Vekst i Grenland.

Pilotarena Herøya skal være stedet hvor man har størst sannsynlighet for å lykkes med kommersialisering av innovasjoner i industrien, sier Rolf Olaf Larsen, som jobber med forretningsutvikling i Herøya Industripark. Det skal gi framtidsrettede produkter og flere arbeidsplasser, og er et tilbud til hele landet.

Herøya Industriparks kulturfond søker gode kandidater til kulturprisen for 2011

– Herøya er et bra sted å være for bedrifter. Vi tror på samarbeid for å utvikle og løfte oss, sier Niri Wårås (bildet) leder for bedriftsnettverket på Herøya. Forrige uke inviterte bedriftene til sin første profileringsmesse med utstillinger, foredrag og nettverksbygging i Hydrohallen.  

HYOP AS overtok fra 8. mai Statoils hydrogenstasjoner i Norge, og sikrer videre drift og utvikling av disse. Det betyr fortsatt drift av hydrogenstasjonen i Herøya Industripark (bildet).

Pilotanlegget for CO2-fangst bygd på Herøya viste så gode resultater at Gassnova gir grønt lys for neste fase i prosjektet. Konseptet som nå er testet klarer å fange 90 prosent av CO2 i ulike typer avgasser.

Bedriftene på Herøya inviterer alle – og spesielt næringsliv, jobbsøkere og studenter – til foredrag og utstillinger 9. – og 10. mai i Hydrohallen. – Åpent for alle som ønsker samarbeid eller å sjekke jobbmuligheter, reklamerer Niri Wårås, leder for bedriftsnettverket på Herøya.

– Silmag Production AS lanserte på en presskonferanse i dag sine planer om å bygge Europas eneste og mest miljøvennlige magnesium og silikaproduksjon – på Herøya i Porsgrunn. Herøya Arbeiderforening gir sin fulle støtte og garanterer 10 millioner kroner for å komme i gang raskt. 

BIS Productionpartner fikk årets fagopplæringspris i Telemark. Bedriften tar et stort ansvar for å rekruttere ungdom til fagutdanning og har i dag 44 lærlinger i 12 forskjellige fag.

– Nedleggelse av de to siste fabrikkene til REC, samt RECs teknologisenter og SIC 2 er et alvorlig tilbakeslag for Grenland. Regionen er nesten tilbake der vi var i 2002 da Magnesiumfabrikken ble lagt ned.

Jeg har fått en ny vinkling på Herøya industrien. Moro å se endringene og treffe engasjerte lærlinger. Vi må få til mer samarbeid. Det er nytteverdi for livet når vi skal motivere ungdom videre.

 Samtlige av Norsk Jernbanedrifts ansatte i Grenland er nå under samme tak i selskapets nye flotte kontorbygg på Herøya. Ledelsen er svært godt fornøyd med nybygget og mulighetene det gir med jernbanespor til døra.

Navn på bilde

– En lærling i automatiseringsfaget, og to i datastyrt maskinering (CNC) hos BIS Production Partner gir jernet for å kvalifisere seg til NM i yrkesfag 2012. De er enige om en ting: Gulroten med å delta i konkurranser er først og fremst det å lære mer og å teste seg selv.

Når RHI-fabrikken kjører i gang for fullt til høsten, skal en 150-talls ansatte være klare og operative fra første dag. – Det er fantastisk moro å være med å bygge nye arbeidsplasser, smiler Trine Utzig, HR sjefen som har ansvaret for å bemanne opp Norges største landbaserte industrisatsing i dag.

Det er stor glede i Grenland over at REC Wafer på Herøya fortsetter driften av fabrikk 3 og 4. Dette er et tillitserklæring fra styret, mener ledelse og tillitsvalgte.  

Statoils testanlegg for oljeproduksjon på Herøya er avgjørende for suksess når selskapet utvinner olje verden over. – Vi er store og unike på laboratorie- og storskala testing av olje, sier Jarann Wold Pettersen (bildet), Statoils plassjef i Porsgrunn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler