Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Fredag 26.10. starter sprengningsarbeider i forbindelse med legging av fjernvarmeledning i Gate 14. Arbeidet vil pågå over noe tid, antakelig 1-2 uker.

Regjeringen vil tilrettelegge for industrien gjennom CO2-kompensasjon og klimateknologifond. Hva betyr dette for industribedriftene i Grenland?

Bilfingerkonsernet samler 60.000 ansatte worldwide under "Bilfinger"navnet og ny logo. Oppkjøp, vekst og strategisk endring av kjernevirksomhet ligger bak logoendring som nå rulles ut. BIS-selskapene på Herøya og i Norge får nye farger og nytt navn.

Blir Kjetil Nilssen, Henrik Skoe og Stine Svendsen Solberg de nye norgesmesterne? Muligheten er der når lærlingene skal konkurrere om tittelen i automasjon og CNC (Computer Numerical Control) på yrkes-NM i november.

– Vi fikk en skikkelig tankevekker om vann og klimautfordringer. Visste ikke at industrien trenger kompetanse på vann, sa realfagselever som hørte på Statoil, Yara og Høyskolen under forskningsdagen på Herøya.

Yara Technology Centre har fått 25 nye medarbeidere siden 2011. De er rekruttert for å bidra til innovasjonsdrevet utvikling i selskapet. Yara satser for fullt på forbedringer og innovasjoner innenfor gjødsel, matproduksjon og miljø.

8. november har RHI offisiell åpning av sin nye fabrikkk på Herøya, med inviterte gjester fra Norge og Østerrike. RHIs CEO Franz Struzl kommer til åpningen, sammen med representanter for det offisielle Telemark og samarbeidspartnere.

Vertskapet i Herøya Industripark har nylig laget en kort profileringsfilm på norsk og engelsk, til bruk i kommunikasjons- og markedsarbeidet.

I løpet av tre uker i månedsskifte september -oktober skal 450-500 personer gjøre vedlikehold på  anleggene i Yaras Ammoniakkfabrikk. Det er tid for den store revisjonsstansen som skjer hvert 4-5 år.

Yaras fullgjødselproduksjon går så det suser. – Sommeren 2012 er den beste noensinne, sier fabrikksjef Per Knudsen (bildet) fornøyd.

Nå har både nordveggen og østveggen på prilletårnet i Fgj.4-fabrikken fått Yara-logo. 

– Grenland er et aktuelt rekrutteringsområde vi kan benytte, sier FMC Technologies og Norsk Analyse som nettopp har etablert seg på Herøya.  

241 ansatte fra den nedlagte REC-fabrikken har begynt i nye jobber, startet studier eller funnet annen løsning for framtiden. – Det har gått veldig bra for mange, sier Ole Bjørn Skoftedalen som er ansvarlig for omstillingsarbeidet.

REC ASA har besluttet å stanse all videre finansiering av REC Wafer Norway AS, og slå selskapet konkurs. Dette meldte selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

 

Storulykkevirksomhetene på Herøya har krav om å informere naboene sine om virksomhetens sikkerhetsarbeid og risikopotensialer ihht. Storulykkeforskriften.

Øyvind Strand ble idag tildelt Herøya Industriparks kulturpris for 2011. I tillegg fikk de to unge utøverne Frida Thorsås, friidrett, og Fredrik Hassel, tubaist, hvert sitt stipend, og Elle Flogstad og John Fredrik Fosse fikk begge en ildsjelpris for lang og tro tjeneste innen kulturlivet i Grenland.

– Pr i dag teller vi 84 som har avklart nye jobbforhold, og kanskje er det er enda flere, bekrefter Ole Bjørn Skoftedalen fra BIS Production partner IFS, som er ansvarlig for omstillingsarbeidet etter nedleggelsen av REC-fabrikkene.

Yara har besluttet å øke produksjonskapasiteten ved fabrikken i Porsgrunn med 300.000 tonn, og har bevilget 300 millioner kroner.

 Det er mulig og lønnsomt å være etablert i Grenland og jobbe med internasjonal oljeindustri, sa Trygve Rinde, daglig leder i Acona på offshoremøtet i Herøya Forskningspark i går. Arrangør var MadeinGrenland, Innovasjon Norge Telemark og Vekst i Grenland.

Pilotarena Herøya skal være stedet hvor man har størst sannsynlighet for å lykkes med kommersialisering av innovasjoner i industrien, sier Rolf Olaf Larsen, som jobber med forretningsutvikling i Herøya Industripark. Det skal gi framtidsrettede produkter og flere arbeidsplasser, og er et tilbud til hele landet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler