Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Fra mai til juni økte industriproduksjonen med 3,1 % til 123,5 på den sesongjusterte produksjonsindeksen til Statistisk sentralbyrå. Dette er høyeste verdi for produksjonsindeksen noen gang.

14 år gamle Arne Haukedal satt i bussen på vei til sommerferie hos bestemor i Bamble da han hørte flyduren. 167 ’flygende festninger’ var på vei inn mot Herøya, og like før klokka halv to falt de første bombene, en varm sommerlørdag 24. juli 1943.

Lørdag formiddag 24. juli 1943 kom 167 fly fra United States 8. Air Force i fem bølger over Herøya og tømte sin last på mer enn 1500 bomber over fabrikkområdet.

Når Statoilansatte tar sommerferie og tømmer kontorene i forskningsparken på Herøya, strømmer studentene til. ”Brakka“ fylles opp av et 15-talls sommerstudenter fra hele verden.

Norsk Hydro ASA og Serenity Capital Pte. Ltd har signert en avtale som kan føre til at SilMag International AS, det norske datterselskapet til Serenity, gjenopptar produksjon av magnesium på Herøya.

– Vi har jobbet med plan for renere Gunneklevfjord i et års tid, i forbindelse med en mulig utfylling av Gunneklevfjorden, der Porsgrunn kommune er tiltakshaver. Når Miljødirketoratet nå varsler et mulig pålegg om å framskynde dette arbeidet, vil vi vurdere dette i nær dialog med myndighetene.

Calora Subsea sikrer at oljestrømmene flyter fra store havdyp og indre jordkjerner ut i kranene til verdens oljeindustri. I en anonym produksjonshall i Norges mest komplette industrimiljø på Herøya lages isolasjon til fleksible rør som sikrer oljeflyten.

– Disse pengene skal vi bruke på å gi ut CD med alle festivalens bestillingsverk, sier en glad Kjetil Klingberg fra Grenland International Brass Festival, vinner av Herøya Industriparks Kulturpris for 2012. Fondet delte i tillegg ut tre stipend og to ildsjelpriser.

Fire dristige grundere på Herøya satser på batteridrevne båter og starter bygging av sin første store leveranse i høst. – Potensialet er enormt, sier Grenland Energy-gründere som nå inviterer investorer videre med på ferden.

Jerry Chavez, President & CEO Minot Area Development Corporation med følge, besøkte Herøya industripark denne uken.

Det var stor glede hos Herøya Arbeiderforening i dag, etter at flertallet i Tvistenemden ga støtte til at de 450 ansatte i Bilfinger skal følge Industri Energi sin elektrokjemiske overenskomst og ikke flyttes over til Fellesforbundet.

Selskapet Tet, tidligere Kundeøkonomi, inviterer venner, kunder og samarbeidspartnere til åpent hus for å markere sitt nye navn.

I dag starter salget av de 10 hyttene og tomtene som stiftelsen Norsk Hydro Feriesteder har lagt ut for salg på Odden på Hydrostranda.

Industri-inkubatoren Proventia AS har inngått samarbeidsavtale med revisjons- og rådgivingsselskapet Deloitte. Sammen skal de skape et godt og kreativt miljø for gründere og idéhavere som blir tatt opp i inkubatoren.  

Kl. 07.30 i morges fikk redningsarbeidere løs en kvinnelig Yara-ansatt som hadde vært delvis begravd i gjødsel i fire timer.

– Det er viktig å forfølge noe spor som vi må utvikle sammen, sa Kristian Bogen, rektor ved Høgskolen i Telemark, på møteplassen som ble arrangert i Herøya Industripark i dag.

Herøya Arbeiderforening (HAF) demonstrerte i forbindelse med den pågående rettssaken mellom NHO og LO, der partene er uenig om hvor en del av HAFs medlemmer skal være organisert.

Tet er det nye merkenavnet til regnskapsfirmaet Kundeøkonomi AS og sju andre selskap som eies av Kundeøkonomi Gruppen. Tet-familien består dermed av åtte selskap med over 100 ansatte og 1000 kunder i inn- og utland.

Bare ett tråkk fikk farten opp på el-sykkelen og på smilemusklene til Pål Klavenes, leder av sykkelgruppa i Bedriftsidrettslag. Han og Tone Brekke fra Herøya Industripark har testet to toppmodeller fra spesialbutikken SCUSHI  i Porsgrunn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler