Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Yara Norge valgte Herøya Industripark som nytt knutepunkt i Sør-Norge for effektiv levering av mineralgjødsel til Norge. Terminalbygget til 90 millioner er driftsklart sommeren 2014. 

Agility Group utvikler sine forretningsområder og samler den landbaserte delen av sin virksomhet på Herøya fra 1. desember. På nyåret vil det være full aktivitet i SIC 1-bygget, som er del av de lokalene som ble stående tomme etter nedleggelsen av REC og SIC.

Vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS trenger å styrke sin driftsorganisasjon HIP Drift, og søker driftsingeniør med god teknisk forståelse og evne til å se sammenhenger på tvers av disipliner.

Vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS søker en engasjert ressursperson i en nyopprettet stilling som forretningsutvikler.

Utslippene fra olje- og gassproduksjonen økte fra 2011 til 2012, mens fastlandsindustriens utslipp til luft og vann i mange år nå har vært inne i en langsiktig, nedadgående trend.

Vekstkonferansen "Kjappe hoder" er en konferanse om idéer, vekst og suksess, og arrangeres 20. november i Porsgrunns nye kulturhus Ælvespeilet.

Det var er variert program som ble presentert for elevene fra 3.klasse ved Skien, Porsgrunn og Bamble videregående skoler under forskningsdagen på Herøya.

 

Miljøbevisste og nysgjerrige videregående elever fikk bokstavelig talt ’vann på mølla’ da Yaras Amund Myrstad fortalte om pilot anlegg i Sahara som skal lage ferskvann til matproduksjon med solenergi og sjøvann under forskningsdagen på Herøya igår.

Molab AS, som er etablert i Herøya Forskningspark, utvider aktivitetene og bemanningen. De har nylig overtatt Addcons lab.aktiviteter, og er nå åtte ansatte.  

 

Startskuddet for å bringe Herøyabedriften InflowControls enestående oljeventilteknologi ut på markedet gikk i september. I samarbeid med europeiske partnere er målet å klargjøre ventilen til felttester i 2014.

I dag sender TV Telemark første program om Herøya Industripark – i en serie på 10 programmer som skal gå hver tirsdag framover.

Yara i Porsgrunn produserer mer fullgjødsel en noensinne. – Investeringer har resultert i flere produksjonsrekorder i sommer, og vi legger inn ytterligere økninger i 2014, melder fabrikksjef Per Knudsen.

Totalt har bedriftene i Herøya Industripark tatt inn 37 lærlinger denne høsten. De fordeler seg på 12 fagdisipliner og det er kjemiprosessfaget som har den største gruppen på 18 lærlinger.

Grenland Energy er den første gründerbedriften i industri-inkubator Proventia på Herøya. – Nå er vi er i gang, annonserer daglig leder Morten Braatø.

NEI til nedbygging av industrien! Dette er hovedoppslaget i det nye industrimagasinet 100 %, som vertskapet Herøya Industripark AS står bak.  

– Bypakke Grenland vil løfte regionen opp i en ny divisjon. Bedre infrastruktur er helt avgjørende for næringslivets framtid i regionen, sier NHOs regiondirektør i Telemark, Nikolai Boye.

I dag kl. 13.00 vil Alf Jan Flaten, som omkom i Fullgjødselfabrikk 4 torsdag 15. august, bli begravet i Sønderled kirke.

RHI Normag AS har ansatt Trym E. Hansen som ny administrerende direktør fra 1. september. Samtidig melder RHI at fabrikken på Herøya nå er i full produksjon. 

En innleid person hos Yara mistet livet i en arbeidsulykke i Fullgjødselfabrikk 4 i går ettermiddag, og en arbeidskollega ble skadet og fraktet til Sykehuset Telemark.

– Markedet går som en kule om dagen, og rammebetingelsene i Grenland kan vi stort sett leve bra med. Vår største utfordring er rekruttering, og de gode kandidatene må vi hente utenfor vår egen region.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler