Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Nokas AS kjøper de resterende 2/3 av bedriften Vakt Service Industriberedskap AS på Herøya, og tar et nytt viktig skritt på veien til å bli en av Europas ledende totalleverandører av sikkerhet og beredskap.

Grenland kan være ett av flere mulige steder hvor det i framtiden kan lages biodrivstoff til norsk luftfart. Avinor utreder nå muligheten.

Industri og forskning i Grenland går sammen om å utvikle "Ansvarlig Produksjon" med fokus på energi og CO2. – Dette feltet kan vi mye om her i regionen, sier seniorrådgiver Arild Ljådal i NHO (bildet), som er med i prosessen til å søke midler i et 3-årig ARENA-program for å utvikle en regional klynge.  

Herøya-bedriften InflowControl, som ledes av Vidar Mathiesen (bildet), har vunnet DNBs regionale innovasjonspris på 200.000 kroner. InflowControl har utviklet en autonom innstrømningsventil for oljebransjen, og dette er beste forretningsidé i Telemark, Vestfold og Buskerud.

I Telemark fins kompetanse som med enkle grep kan brukes i offshorenæring, sier Øystein Rangnes, ansvarlig for bedriftsundersøkelsen i Telemark Offshore, og Bjarne Moursund, styremedlem.

RHI Normag hadde i dag morges en fallulykke i et av bedriftens anlegg ved Herøya Industripark. En person falt fra lav høyde. Vedkommende ble øyeblikelig tatt hånd om av medisinsk personell, og kjørt til sykehuset med mindre skader.

Ammoniakkfabrikken fikk et utfall i 10-tiden i dag som resulterte i fakling, sier HMS-sjef Knut Rutlin i Yara.

”Det er tid for å gjenreise stolthet om industri og arbeid, og få investorer til å interessere seg for realverdier igjen”, sa Aslak Sira Myhre på Industrimøteplassen, arrangert av Herøya Industripark torsdag kveld.

Ønsker du å bidra til utvikling av lønnsomme virksomheter i Telemark? I forbindelse med etableringen av industri-inkubatoren Proventia AS søkes det etter en daglig leder.

Selskapet Steuler Solar GmbH har utviklet og patentert en ny generasjon digler, "støpekar", for produksjon av wafere til solcelleindustrien. Digelen vil være et viktig bidrag for å redusere produksjonskostnadene for ren solenergi. Datterselskapet Steuler Solar Technology AS etablerer nå en pilotproduksjon av diglene i Herøya Industripark.

Heroya-industripark.no sin redaksjon ønsker leietakere i parken og alle samarbeidspartnere en riktig god jul!

Regionens nye industri-inkubator som etableres på Herøya tilbyr en gavepakke til industri og næringsliv. – Bedrifter som deltar på eiersiden får mulighet til å utvikle både egen virksomhet i tillegg til å løfte fram andre, sier Jørn Roar Bamle, prosjektmedlem og partner fra Vekst i Grenland.

Statoil samler alle sine aktiviteter i Porsgrunn i nybygg på Herøya, som etter planen skal stå ferdig i 2015. Bygget vil gi plass til ca. 250 ansatte.

Energi til fabrikker og virksomheter på Herøya er det mer enn nok av, og leveransesikkerheten er i toppsjiktet. – På 45 år har strømmen vært borte i bare seks minutter, bekrefter Ingar Moen, leder for Herøya Nett AS.

SIVA, Selskapet for industrivekst har i dag besluttet å støtte drift og etablering av industri-inkubator i Herøya Industripark, og bevilger nær 5 millioner kroner til formålet. Sammen med bidrag fra private og offentlige aktører i Telemark får regionen et slagkraftig verktøy for vekst og utvikling.   

IT Consult AS, med regionkontor på Herøya, og Mental Helse inngår avtale om outsorcing av IT-tjenester gjennom en overgang til nettskybaserte tjenester.

Yara Porsgrunn slapp ved et uhell ut i overkant av 5 tonn tung fyringsolje natt til lørdag 24. november.

Undersøkelseskommisjon er nedsatt for å belyse hendelsen

Pågående anleggsarbeid i forbindelse med fjernvarmeprosjektet er årsak til stenging av Gate C mellom Gate 14 og Gate 21 fra idag.

En kortvarig utfall på Statnetts linje i morges forårsaket bl.a. utfall av Yaras Salpetersyrefabrikk på Herøya. Utfallet ga utslipp av nitroseholdig røyk fra Salpetersyrefabrikkens pipe. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler