Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Yaras prosjektorganisasjon er nå i full gang med en hovedstudie for økt produksjon i Yaras fabrikker i Herøya Industripark. Bambus vokser som kjent raskt, og Yara Bamboo er navnet på selskapets vekststrategi.

Gründer Børre Veholt-Meinstad har industri-inkubatoren Proventia på laget når det unike Grenlands produktet, sølefri barneskje, skal selges internasjonalt. Veholt-Meinstad og selskapet hans, Addons Design AS, er en av tre gründere som er knyttet til industri-inkubatoren Proventia i Herøya Industripark.

Ved å kjenne igjen symptomer på hjerneslag og handle raskt, kan man være med å redde liv. Det understreker Lina Momrak og Linn Therese Jacobsen fra Sykehuset Telemark.

Verdens energimarked er i endring. Teknologisk utvikling gjør at INEOS i Bamble kan importere amerikansk skifergass på langsiktige kontrakter til en vesentlig lavere pris enn nordsjøgass. Noretyl AS bygger en tank på 35.000 kubikkmeter for å ta imot skipslaster med etan fra USA. Tanken skal stå klar for den første båten i midten av 2015.

De fleste norske statsministere i nyere tid har besøkt industrianleggene på Herøya. Til og med Sovjetunionens mektige leder Nikita Krustsjov var her i 1964 sammen med Einar Gerhardsen. Siste tirsdag i februar var det statsminister Erna Solbergs tur til å besøke Industriparken.

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer til Herøya Industripark, tirsdag 25. februar, for å besøke Bilfinger Industrial Services. Her skal de møte lærling Tommy Kåsene, som ble presentert på NHOs årskonferanse i januar.

Herøya Industriparks hjemmesider – www.heroya-industripark.no lanseres nå i mobilvennlig utgave. Det gjør det enklere og raskere å finne fram til den viktigste infomasjonen når man ikke har PC eller lesebrett for hånden.

Trainee Telemark har fått fem dyktige kandidater til traineordningen som starter opp 1. mars. Traineene vil passe godt hos bedriftene som samarbeider om ordningen, blant dem EVRY og Herøya Industripark AS på Herøya. Kandidatene har internasjonal bakgrunn og høy utdannelse i Norge.

"Det grønne gullet" er Enovas årlige konferanse – om Norge som arena for utvikling av energi- og klimateknologi. På årets konferanse som gikk av stabelen i forrige uke, ble Herøya Industriparks konsept for pilot- og demonstrasjonsanlegg presentert.

– Hvordan kan vi i Yara klare å konkurrere internasjonalt med produktet vårt? spurte finansdirektør hos Yara Torgeir Kvidal retorisk. – Svaret er forskning og utvikling. Og vi satser spesielt innen tre områder: merverdi til produktene, miljøforbedringer og partnerskap med kundene.

Baze Technology har tatt ledelsen i infotainmentbransjen med IPTV (mottak av TV over datanettet) til offshore og vindparker, og satser friskt videre fra nytt hovedkontor ved Telemarksporten. – Herøya Industripark som tilholdssted og facilitator har vært viktig medspiller for vår utvikling, sier daglig leder Sigurd Juvik.

58 prosjekter er tildelt 444 millioner kroner fra Forskningsrådets program Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA). Både Norcem og Hydro Aluminium har blitt tildelt midler over programmet.

I september kan EVRY flytte tilbake til totalrenoverte lokaler i Herøya Industripark (HIP). G-fløyen i Administrasjonsbygget skal pusses opp og tilpasses IT-selskapets behov – blant annet med nytt inngangsparti.

Det Herøyabaserte selskapet Norsk Jernbanedrift vant 40 millioners kontrakt med Jernbaneverket på forberedende jernbaneteknisk entreprise mellom Farriseidet og Porsgrunn. – Nå er vi på det vinnende sporet, sier divisjonsdirektør Jeppe Raaholt.

Kvalitet, kunnskap og evne til fornyelse har i mer enn hundre år kjennetegnet industrien i Norge, og gjør det fortsatt. Disse positive ordene skal også kjennetegne Norsk Industri som organisasjon i 2014.

Merkevarebyrået Metro Branding, med hovedkontor i Sandefjord, er på plass med eget kontor i Herøya Industripark.

Yara har godkjent en studie for økt produksjon i Porsgrunn. Studien skal være ferdig i tredje kvartal til neste år, og vil utarbeide et underlag for styret for en beslutning om å øke produksjonen av salpetersyre, kalksalpeter og noe Fullgjødsel i Porsgrunn.

50 år med industrirettet forskning i Herøya Forskningspark – det ble markert i Forskningsparken i dag. Første byggetrinn ble nemlig innviet i 1963.

Selskapet OiW Process AS har på rekordtid etablert seg i Herøya Industripark. Det gikk nøyaktig én uke fra forespørsel til innflytting. – Vi har hatt en opptur etter at vi kom hit, sier Susan Heldal og Albert Buer i det nyetablerte OiW Process AS. 

 

Bredden var imponerende stor da syv studentbedrifter presenterte sine ideer for et kritisk panel i Informasjonssalen i Herøya Industripark. Ideene som studentene fra høyskolen i Telemark (HiT) har jobbet med siden skolestart i høst, varierte fra tekniske løsninger til kreative prosjekter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler