Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Teknologibedriften InflowControl har utviklet en unik selvregulerende ventil som skal sikre betydelig større produksjon og utvinning av olje. Nå er bedriften nominert til ONS Innovation Award for små og mellomstore bedrifter.

-Dette var helt uventet og veldig hyggelig, sa vinneren av Kulturprisen for 2013 Roger Gundersen. Han er primus motor for Ti-topper'n i Grenland og mottok idag prisen fra Herøya Industriparks kulturfond. Roger og stipendmottakere Malin Bratlie, Nora Eide Lie og Kaja Marie Andersen, samt Ildsjelprisvinneren Dag W. Holmer, møtte opp da fondet inviterte til tildelingsmøte i DuVerdens lokaler i Porsgrunn idag.

I midten av juli kan Metrobussene til og fra Herøya Industripark ta i bruk den nye busstraseen som nå er under etablering.

Sivilforsvaret skal sende signalet "Viktig melding - lytt på radio" klokken 12 idag, onsdag 11. juni.

Kunnskapsgrunnlaget for CO2-fangst fra kraftintensiv industri er betydelig styrket gjennom et Climit-prosjekt som nå avsluttes. Blant annet er ulike fangstmetoder og en ny metode for gjenbruk av aminavfall vurdert.

Bedrifter OiW Process AS i Herøya Industripark, har fått 750 000 kroner i FoU-støtte fra tre ulike programmer. – Vi er utrolig glade for at vi har fått positivt svar på alle våre tre søknader. Det betyr at vi kan gjennomføre et forprosjekt som gjelder rensing av produsert vann, sier daglig leder Susan Heldal.

Innovasjon Norge har bevilget 20 millioner kroner i tilskudd til SilMag-prosjektet, som planlegger produksjon av magnesium og silika i Herøya Industripark. Dette er en flying start for fase 1 av prosjektet.

RHIs fabrikk for fused magnesia er delvis i drift igjen etter strømutfallet i Herøya Industripark natt til 8. mai. Kortslutning i en kabel forårsaket brann i en av RHIs ovner, med store følgeskader. 

Et strømutfall i Herøya Industripark ved midnatt forårsaket brann i en av ovnene til RHI. Ingen personer kom til skade, men det er store materielle skader i fabrikken.

 

Risikovillig kapital, såkornfond, statsgarantier og lønnsutvikling er temaer som industriledere i Grenland er opptatt av. De benyttet anledning til å orientere Jonas Gahr Støre (Ap) om dette, da han besøkte Herøya Industripark i går.

Den langsiktige og trygge råstoffsituasjonen legger grunnlag for nye investeringer på Rafnes. Noretyl investerer 300 millioner kroner i en ny crackerovn. Det vil gi en produksjonsøkning av etylen på i underkant av 10 prosent. Minst like viktig er at investeringen i økt ovnskapasitet gjør det mulig å gjennomføre vedlikehold uten å tape produksjonskapasitet.

Nettselskapet Herøya Nett AS søker tilsynsingeniør til industrielt eltilsyn. Ønskede kvalifikasjoner er formell utdanning i henhold til krav i FEK 2013, og minimum fem års erfaring.

Hydrogenfyllestasjonen i Herøya Industripark har vært gjennom ombygging, den er blitt fullautomatisert, og ønsker en ny generasjon hydrogenbiler velkommen.

«Ikke ryker det, ikke lukter det og ikke er det folk å se, hva er det dere holder på med?» Er spørsmålet direktøren for Herøya Industripark ofte får fra tilreisende utlendinger. Omstilling, effektivisering og ny teknologi har gjort gammel industri konkurransedyktig i et globalt marked og arbeiderne til kunnskapsorienterte operatører.

Har du realfagsbakgrunn og lyst til å inspirere ugdom til å velge det samme? Meld deg som rollemodell. Nylig deltok trainee Alina Olsen fra Herøya Industripark (HIP) på workshopen som markerte starten på arbeidet med å rekruttere rollemodeller i Telemark. Målet er 60 rollemodeller, og allerede i lunsjen vervet Alina sin første.

– Samarbeid mellom små og store bedrifter styrker den enkelte bedriften og hele regionen. Det har vi sett mange gode eksempler på i dag, konstaterte Øyvind Korsberg (Frp), som er første nestleder i Stortingets Næringskomité.

– Vi kommer ikke hjem fra slike messer med signerte kontrakter. Subsea Valley er en arena for å knytte kontakter, og målet er selvfølgelig økte leveranser til offshoremarkedet, forteller markedssjef hos Bilfinger Industrial Services Norway AS, Torger Waag.

Terje Gaaserud ble anpusten av å gå opp trappene på jobb, og tenkte at dette måtte han rett og slett gjøre noe med. Han var jo ikke fylt 40 år ennå.

– Vi har hatt en kjempedag i Grenland, og møtt entusiastiske og engasjerte fagfolk. Det sier olje- og energiminister Tord Lien, som besøkte Gassnova, Statoil og Norcem på sin Grenlandstur i dag.

Molab har inngått en avtale med Statoil om analyser av produsert vann fra 40 installasjoner på norsk sokkel de neste årene. Prøvene fraktes til Porsgrunn, der de skal analyseres av Molab. Bedriften holder til i toppetasjen i Forskningsparken i Herøya Industripark.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler